Victor Negrescu (PSD): Cercetarea românească, pusă pe butuci de un Guvern incapabil să protejeze interesele țării. Voi interpela Comisia Europeană privind excluderea Laserului de la Măgurele din ELI-ERIC

Victor Negrescu (PSD): Cercetarea românească, pusă pe butuci de un Guvern incapabil să protejeze interesele țării. Voi interpela Comisia Europeană privind excluderea Laserului de la Măgurele din ELI-ERIC
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele PSD, a acuzat Guvernul că a distrus cel mai important proiect european de cercetare inițiat de țara noastră. Reacția sa vine în contextul în care Laserul de la Măgurele a fost exclus din consorțiul european ELI-ERIC, iar social-democratul a precizat că va interpela Comisia Europeană pe acest subiect„pentru a ne asigura că România o să poată să se asocieze proiectului, fără sincope și cu drepturi depline, în cel mai scurt timp”.

Cum a reacționat Victor Negrescu (PSD), după excluderea Laserului de la Măgurele din ELI-ERIC

„Cercetarea românească este pusă pe butuci de un Guvern incapabil să protejeze interesele țării. Ne-au mințit că au relații foarte bune în străinătate, că vor moderniza România,dar au distrus cel mai important proiect european de cercetareinițiat de țara noastră”,a declarat, joi, Victor Negrescu. Cu o aroganță ieșită din comun, necunoscutul ministru al cercetării, domnul Ciprian Teleman, ne spune astăzi că nu este un eșec faptul că România a fost exclusă din continuarea proiectului paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastracture (ELI) deși țara noastră a inițiat programul care a condus la construcția Laserului de la Măgurele. Acesta recunoaște că au eșuat demersurile diplomatice făcute de Guvernul actual, fără să ne spună ce au făcut exact în acest sens, în timp ce consilierul premierului responsabil de subiect, domnul Sorin Costreie, recunoaște că vina aparține actualilor guvernanți pentru că au trimis solicitarea prea târziu.”, a declarat, joi, Victor Negrescu.

Eurodeputatul PSD susține că, „din păcate, cercetarea lipsește din prioritățile guvernului”.

„Fondurile pentru cercetare au fost tăiate în bugetul național, iar în Planul Național de Redresare și Reziliență cercetarea este sub-finanțată deși trebuia să fie o prioritate.Voi interpela Comisia Europeană privind acest subiect pentru a ne asigura că România o să poată să se asocieze proiectului, fără sincope și cu drepturi depline, în cel mai scurt timp”, a adăugat eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

„Cercetarea românească este pusă pe butuci de un Guvern incapabil să protejeze interesele țării. Ne-au mințit că au…

Publicată de Partidul Social Democrat peJoi, 6 mai 2021

În exclusivitate pentru B1.RO, subiectul a fost comentat de George Epurescu, vicepreședintele Federației Hermes, care susține că managementul Laserului de la Măgurele a ignorat avertismentele comunității europene implicate în proiectul de cercetare.