Victor Ponta: Am putea avea alegeri parlamentare simultan cu alegeri prezidențiale, în decembrie

Victor Ponta: Am putea avea alegeri parlamentare simultan cu alegeri prezidențiale, în decembrie

În cazul în care votul de marți al Curții Constituționale pentru referendumul din 29 iulie va fi unul de validarea, alegerile prezidențiale ar putea fi organizate simultan cu cele parlamentare, undeva la sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

”Domnul Antonescu, din câte ştiu, nu vrea să mai stea la Cotroceni ca preşedinte interimar. (…) Şi eu şi toţi cei din USL vrem să avem alegeri prezidenţiale la care domnul Antonescu să candideze şi cred că nimic nu ar fi mai bine pentru România ca, în luna decembrie sau la sfârşitul lunii noiembrie, oamenii prin votul lor să decidă pentru următorii cinci ani şi pe cine vor să aibă ca preşedinte şi pe cine vor să aibă la guvernare”, a spus Ponta la Realitatea TV.

Primul ministru a reiterat faptul că USL va depune mai multe plângeri penale împotriva liderilor PDL, după ce, în cursul zilei de luni, a anuțat că USL va acționa împotriva abuzurilor legate de referendum.

Vom depune asemenea plângeri împotriva PDL-ului pentru ca toţi românii şi partenerii noştri europeni să vadă dacă în cazul unor plângeri nu ale PDL-ului, ci împotriva PDL-ului reacţia Parchetului este identică. Dacă şi atunci se vor mobiliza zeci, sute de procurori care să îi întrebe pe oameni dacă li s-a luat cartea de identitate, dacă au fost împiedicaţi (să voteze – n.r.) e în regulă, înseamnă că Parchetul şi procurorii sunt răi cu toată lumea şi cu USL şi cu PDL. Dacă nu se va întâmpla aşa, atunci, categoric, îngrijorarea noastră că acolo există şi o opţiune politică, ceea ce e împotriva statului de drept”, a explicat Victor Ponta.