Victor Ponta:Băsescu trebuie să oprească prigoana împotriva votanților. Nu are cum să mai fie președinte dacă trimite procurorii peste oameni

Victor Ponta:Băsescu trebuie să oprească prigoana împotriva votanților. Nu are cum să mai fie președinte dacă trimite procurorii peste oameni
Foto: bzi.ro

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că președintele suspendat trebuie să oprească „prigoana” împotriva celor care au votat la referendum, descrisă drept un „abuz” cum nu s-a mai întâmplat de dinainte de 1989. Dacă Băsescu va continua „progoana” și „teoarea,” nu va fi primit „cu mai multă bucurie” în cazul în care se va întoarce la Cotroceni.

„Eu cred că indiferent ce va decide Curtea Constituţională, cel mai important lucru este ca dl preşedinte Băsescu să oprească prigoana asta împotriva oamenilor care au votat, pentru că nu are cum să mai fie preşedinte dacă el îi trimite pe procurori peste oameni, îi ameninţă, sunt oameni simpli. Asemenea abuzuri nu s-au mai întâmplat de pe vremea comuniştilor şi cred că dl Băsescu, şi o să fac un apel la domnia sa, trebuie să-şi oprească prigoana asta şi teroarea împotriva oamenilor care au votat”, a afirmat Victor Ponta conform Adevărul.

Premierul a arătat că o astfel de atitudine din partea lui Basescu nu poate decât să îi dăuneze celui din urmă, deoarece prin amenințări “în niciun caz nu va fi primit cu mai multă bucurie.”

Marți și miercuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat verificări în trei județe. Marți, ei au fost în Gorj și Olt, unde au întrebat oamenii dacă au votat la referendum și dacă își recunosc semnăturile din tabelele folosite. Iar miercuri, aceștia au desfășurat audieri în comuna Suraia din Vrancea, mergând inclusiv în biserică pentru a vorbi cu oamenii. Se pare chiar că au întrerupt slujba.