Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”

Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul premier Victor Ponta a lansat o nouă serie de critici la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, reclamând că nu aude soluții și că România se confruntă cu prețuri „la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie”, transmite România TV.

Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană

Fostul prim-ministru a sugerat că Ursula von der Leyen vorbește doar despre Ucraina, dar nu propune soluții concrete pentru problemele cetățenilor europeni.

„Așa inflație, creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins. Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo, corect, nu aud nicio soluție. Ne spune că trebuie să închidem dușul. Treaba cu consumul de energie e o minciună sau prostie. Nu asta e problema noastră, a României și a Europei. Problema e că nu mai putem produce nimic la aceste prețuri. Cei mai bogați, Franța, Germania, au bani destui, rezistă o perioadă, dar amărâții din est nu au cu ce să mai reziste.

Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. Avem Dunăre, ne-a făcut Ceaușescu de toate, avem cărbune, termocentrale, gaz… Nu suntem o țară stearpă, dar la noi sunt cele mai mari prețuri. Nu e vorba că nu vom avea suficiente becuri, problema e prețurile la facturi.

Dacă vreau să deschid o afacere, să fac un cuptor, cât de mare va fi factura? Astea sunt problemele noastre, nimeni nu vorbește despre ele, pentru că nu se pricep și nici nu-i interesează”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta: „Nu ne atacă nimeni pe noi, e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme”

El a respins drept „poveste” scenariul unul eventual atac rusesc asupra României.

„Nu cred povestea asta, că o să ne atace rușii. Deocamdată iau bătaie de la ucraineni. ‘Aveți grijă că vine Putin la micul-dejun!’. Nu vine, slavă domnului! Ce facem, că mie mi se par facturile aproape imposibile. Eu am un venit mare. Aud că o să crească pensiile cu 11%, dar nu vă supărați, au crescut facturile cu 120%.

Nu ne atacă nimeni pe noi, e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme. Nu se poate! Suntem în NATO, avem bază aici. Nu ne atacă nici gepizii, nici avarii, nimeni!”, a mai spus Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe