Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”

Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul premier Victor Ponta a lansat o nouă serie de critici la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, reclamând că nu aude soluții și că România se confruntă cu prețuri „la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie”, transmite România TV.

Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană

Fostul prim-ministru a sugerat că Ursula von der Leyen vorbește doar despre Ucraina, dar nu propune soluții concrete pentru problemele cetățenilor europeni.

„Așa inflație, creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins. Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo, corect, nu aud nicio soluție. Ne spune că trebuie să închidem dușul. Treaba cu consumul de energie e o minciună sau prostie. Nu asta e problema noastră, a României și a Europei. Problema e că nu mai putem produce nimic la aceste prețuri. Cei mai bogați, Franța, Germania, au bani destui, rezistă o perioadă, dar amărâții din est nu au cu ce să mai reziste.

Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. Avem Dunăre, ne-a făcut Ceaușescu de toate, avem cărbune, termocentrale, gaz… Nu suntem o țară stearpă, dar la noi sunt cele mai mari prețuri. Nu e vorba că nu vom avea suficiente becuri, problema e prețurile la facturi.

Dacă vreau să deschid o afacere, să fac un cuptor, cât de mare va fi factura? Astea sunt problemele noastre, nimeni nu vorbește despre ele, pentru că nu se pricep și nici nu-i interesează”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta: „Nu ne atacă nimeni pe noi, e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme”

El a respins drept „poveste” scenariul unul eventual atac rusesc asupra României.

„Nu cred povestea asta, că o să ne atace rușii. Deocamdată iau bătaie de la ucraineni. ‘Aveți grijă că vine Putin la micul-dejun!’. Nu vine, slavă domnului! Ce facem, că mie mi se par facturile aproape imposibile. Eu am un venit mare. Aud că o să crească pensiile cu 11%, dar nu vă supărați, au crescut facturile cu 120%.

Nu ne atacă nimeni pe noi, e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme. Nu se poate! Suntem în NATO, avem bază aici. Nu ne atacă nici gepizii, nici avarii, nimeni!”, a mai spus Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:19 - Marcel Ciolacu: Candidata PSD la Primăria Capitalei este Gabriela Firea. Dacă avem o abordare comună cu PNL, vom avea alt candidat, care să fie compatibil cu cele două electorate. Nici PNL și nici PSD nu vor susține candidatura lui Piedone
08:12 - Cum va fi vremea luni, 18 martie. Temperatura maximă ajunge la 17 grade
08:04 - Cod galben de vânt puternic, luni dimineața. Rafalele depășesc 100 km/h, la munte
07:48 - Prima reacție a lui Putin după ce a câștigat al cincilea mandat. A avertizat asupra declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial
07:19 - Putin vrea să întărească armata Rusiei. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia