Victor Ponta, despre criza refugiaților: Cred că decizia se va lua la Consiliul European, nu astăzi la JAI. Vedem ce se decide și ne pregătim și pentru bune și pentru rele

Victor Ponta, despre criza refugiaților: Cred că decizia se va lua la Consiliul European, nu astăzi la JAI. Vedem ce se decide și ne pregătim și pentru bune și pentru rele
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că nu crede că se va lua o decizie în JAI privind criza refugiaților.

Șeful Executivulul este de părere că decizia în această problemă se va lua la Consiliul European, la care participă președintele Klaus Iohannis.

„A existat și există o comunicare interinstituțională Președinție, Guvern, celelalte instituții ale statului privind capacitatea noastră actuală, de aceea am și prezentat-o, nu fiindcă vrem să ne opunem sau să ne certăm cu Comisia Europeană, de atât putem azi să avem grijă, 1.700 de refugiați. Nu cred că astăzi, în JAI, se va lua o decizie, cred că decizia se va lua la Consiliul European, la care participă președintele Iohannis”, a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul a reafirmat că este „împotriva discursurilor xenofobe” și a celor care vor să închidă granițele și îi consideră pe toți refugiații teroriști.

După Consiliu, vedem ce se decide și ne pregătim și pentru bune și pentru rele. Ceea ce am spus și spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (…) ideea să închidem granițele, că toți cei care vin sunt niște teroriști, sunt prostii de Evul Mediu și mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulți, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni, nu cum îi tratează vecinii noștri maghiari, cu bâta și cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord”, a spus acesta.