Ponta, după eșecul României la ONU: FALIMENT ISTORIC! Dragnea, Dăncilă și Meleșcanu, vinovați pentru acest dezastru

Ponta, după eșecul României la ONU: FALIMENT ISTORIC! Dragnea, Dăncilă și Meleșcanu, vinovați pentru acest dezastru

România a pierdut pe mâna ei locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, susține Victor Ponta. El amintește că, în momentul în care Liviu Dragnea a anunțat că România își va muta Ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, noi am pierdut automat voturile statelor arabe. Iar când Viorica Dăncilă a susținut aceeași idee la Washington, am pierdut și sprijinul țărilor din Uniunea Europeană. Și Teodor Meleșcanu este vinovat pentru acest eșec.

Liderul PRO România a catalogat acest eșec drept un ”faliment istoric” și a îndemnat la măsuri pentru ca altfel de situații să nu se mai repete.

”FALIMENT ISTORIC pentru politica externa si pentru prestigiul Romaniei in lume!
Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU ! Am pierdut in fata Estoniei – insa am pierdut in totalitate pe mana noastra! Votul final a fost rusinos : 132 de voturi pentru Estonia si 58 pentru Romania!

Cand Liviu Dragnea a anuntat ca mutam Ambasada Romaniei la Ierusalim am pierdut imediat 50 de voturi ! Cand Viorica Dancila a mers la Washington si a sustinut acesta idee a lui Liviu Dragnea am mai pierdut si sprijinul tarilor din Uniunea Europeana! Cand Teodor Melescanu a acceptat aceasta decizie politica ( desi stia ca este gresita) am pierdut definitiv!

Trebuie sa intelegem faptul ca greselile grave ale catorva politicieni aduc prejudicii colosale Romaniei si romanilor! Poate luam masuri ca asa ceva sa nu se mai repete niciodata! Sau ne multumim sa spunem ca “Dragnea a fost de vina” si cu asta basta?!?”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Ultima oră