Victor Ponta: Îmi depun mandatul de prim-ministru, împreună cu Guvernul României. Am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii (VIDEO)

Victor Ponta: Îmi depun mandatul de prim-ministru, împreună cu Guvernul României. Am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a anunţat într-o declaraţie făcută la Guvern că îşi depune mandatul, după ce, în seara de marți, zeci de mii de oameni au cerut în stradă demisiile lui Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone.

Aș vrea să spun câteva cuvinte în calitate de prim-ministru, funcție pe care o exercit și astăzi. În ultimele zile, alături de colegii mei, ne-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele, cei care au de suferit și care mai au de suferit. Vreau să mulțumesc pompierilor, medicilor, celor care și-au făcut datoria. Vreau să-i apăr pentru că aceste tragedii se vor repeta și merită să-i sprijinim. Vreau să le mulțumesc”, și-a început discursul Victor Ponta.

Răspunderea juridică va fi stabilită de justiție. Sper să nu fie răzbunare, ci responsabilitate juridică. Să nu ne păcălim! Vinovații sunt lăcomia și responsabilitatea. Dacă vom crede că vinovații sunt alții, cred că vom plăti.

Constat supărarea legitimă și dorința legitimă a oamenilor de a avea responsabilități mai mari decât patronii firmei. Ar fi o iresponsabilitate din partea mea să ignor cererea lor. Nu vreau să las responsabilitatea mea în seama altora. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl cere.

Îmi depun mandatul de prim-ministru împreună cu tot guvernul României. În anii în care am făcut politică am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii.

Vreau să spun că suferința legitimă nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau de putere cu efecte imposibil de anticipat”, a susținut Victor Ponta.

Am obținut cu greu rezultate economice remarcabile și dacă urmează o perioadă de tulburări, cred că ne voi întoarce în 2012. Într-o astfel de perioadă este imposibil să implementezi proiecte pozitive, iar eu la asta mă pricep: să fac proiecte pozitive. Cei care cred că pot conduce doar cu ură vor constata că nu e așa.

Vreau să mulțumesc tuturor, colegilor de coaliție, cei care au susținut guvernul, parlamentarilor.

Vreau să fac o singură observație. Nu mă refer la nimeni în mod special. Cei care speculează politic suferința oamenilor vor plăti un preț foarte scump și cred că voi avea dreptate”, a mai spus Ponta.

Vreau să vă asigur că până la formarea unui nou guvern ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul guvern va fi instalat vom preda o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am primit-o”, a spus Victor Ponta în finalul discursului.

Victor Ponta: Îmi depun mandatul de prim-ministru, împreună cu Guvernul României

#DIRECT_ONE_vb8d1h#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”
12:27 - B1 TV va difuza, în premieră, documentarul „Campanii electorale care au făcut istorie”, duminică, de la ora 16:00
12:25 - Rusia abandonează Insula Șerpilor, după bombardamentele de precizie efectuate de Ucraina