Victor Ponta: Ne vom așeza la masă cu toate partidele, mai puțin cu UDMR și PMP. Țara e în șanț, ca să zic așa

Victor Ponta: Ne vom așeza la masă cu toate partidele, mai puțin cu UDMR și PMP. Țara e în șanț, ca să zic așa

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat că partidul pe care îl conduce va discuta cu toate formațiunile parlamentare și cu premierul ce va fi desemnat, dar nu și cu UDMR. De asemenea, Pro România nu se va așeza la aceeași masă nici cu PMP, în cazul în care formațiunea lui Eugen Tomac va depăși pragul electoral. Ponta a insistat că e foarte important ca reprezentanții partidelor mici în secții, deci și ai Pro România, să fie atenți la numărarea voturilor, să nu dispară.

„Mă voi așeza la masă cu toate partidele, evident cu premierul desemnt care va fi acela, mai puțin cu UDMR-ul. Toate partidele care au intrat în Parlament, dar să terminăm de numărat, e normal să discute, că suntem într-o situație de criză și trebuie să scotem țara din criză. (…) Țara e în șanț, ca să zic așa”, a declarat Victor Ponta, pentru RTV.

Ponta a spus că nici cu PMP nu va discuta, dacă acesta va intra în Parlament.

Liderul Pro România a mai precizat că îi e greu să spună dacă Ludovic Orban va rămâne premier și după alegeri: „Cred că guvernarea a fost foarte rea pentru România și că avem nevoie de un guvern bun”, a mai spus el.

Ponta a insistat apoi că reprezentanții micilor partide în secții trebuie să fie foarte atenți la numărarea voturilor. A mai precizat, de asemenea, că, în opinia sa, PMP nu a trecut pragul electoral nici la alegerile precedente, dar a fost ajutat.

„În 2009 cred că a câștigat Geoană și ne-am trezut că Băsescu, în 2016, PMP a făcut 4 și ceva la sută și a doua zi avea peste 5%. Pro România încă e un partid mic și evident că am făcut peste 5%, dar degeaba am făcut dacă nu suntem atenți la numărarea voturilor.

Eu sunt convins că partidulețul domnului Băsescu nu a obținut 5%, dar viața a arătat că nu contează ce se votează, ci cum se numără voturile. Poate scăpăm acum de blestemul ăsta”, a mai declarat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe