Victor Ponta: Nu am interferat în niciun fel în justiție. SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură (VIDEO)

Victor Ponta: Nu am interferat în niciun fel în justiție. SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Bună seara, România!” de pe B1 TV că nu influențează în niciun fel justiția în dosarul Lukoil.

„N-am interferat și nu interferez în niciun fel în justitție. Foarte bine fac procurorii care descoperă unde este evaziune fiscală și sancționează și recuperează prejudiciul. Ca premier, am anumite obligații față de efectele sociale. Poimâine, 3.500 de oameni trebuie să își primească salariile. Nu doar Lukoil, orice rafinărie plătește lunar către bugetul consolidat, adică prin taxe și accize, 100 de milioane de dolari. Și nimeni nu dorește o gaură la buget de 100 de milioane de dolari”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că afirmațiile legate de implicarea sa în acest dosar sunt comentarii ce denotă „răutate și prostie”.

„Știți, una din temele de campanie ale lui Klaus Iohannis era că numai la PSD sunt probelem, corupți și condamnați. Dar el trebuie să știe că Sorin Roșca Stănescu, nu doar ca senator PNL, dar a fost cel care a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură și spunea despre lupta împotriva corupților de la PSD. De Căncescu nu știu dacă e vinovat sau nu, dar Uioreanu știu că e și în arest preventiv. Deci lupta anticorupție nu e lupta unui partid. La lansarea mea am fost acuzat că am blocat Bucureștiul că am dus oamenii pe stadion, dar Iohannis că i-a dus în Piața Victoriei nu a blocat Capitala”, a mai spus Ponta.

Declaraţiile premierului vin in condiţiile in care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să decidă în şedinţă dacă va sesiza Inspecţia Judiciară referitor la o eventuală afectare a independenţei procurorului de caz, produsă prin declaraţiile lui Victor Ponta.

Între timp, vicepreşedintele pe rafinare, marketing şi distribuţie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat că firma va decide până vineri dacă va închide sau nu rafinăria Petrotel din Ploieşti.

Nekrasov a mai spus că a încheiat o înţelegere cu procurorii români, dar crede că acuzaţiile aduse rafinăriei sunt nefondate şi a precizat că nu i s-a prezentat, de către procuratură, niciun document din care să reiasă vreun prejudiciu.

Oficialul a menţionat că nu a văzut lucruri concrete, ci doar fraze generale. Şi procurorii au recaţionat. Într-un comunicat de presă Parchetul Curţii de Apel Ploieşti precizează că sechestrul nu împiedică funcţionarea Lukoil şi că ancheta nu este şi nu va fi fi afectată de niciun fel de declaraţii venite din zona politicului sau din presă. Elena Udrea l-a atacat dur pe Victor Ponta, pentru declaraţiile făcute.

Ponta: SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE