Victor Ponta: Nu cred că CCR va decide pe baza datelor furnizate de Guvern. Îmi doresc să se dea marți o decizie

Victor Ponta: Nu cred că CCR va decide pe baza datelor furnizate de Guvern. Îmi doresc să se dea marți o decizie

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Realitatea TV, că nu crede că decizia CCR se va baza pe datele furnizate de Guvern, ci judecătorii vor lua o decizie „în ceea ce consideră dânşii că reprezintă listele electorale permanente”.

Întrebat dacă CCR va lua marți o decizie pe baza datelor furnizate de Guvern prin adresa transmisă luni, Ponta a răspuns: „Nu cred că CCR va decide pe baza datelor furnizate de Guvern. CCR nu analizează probe. Ei iau o decizie în ceea ce consideră dânşii că reprezintă listele electorale permanente. În primul rând, evident că îmi doresc foarte mult ca mâine să se ia o decizie. Oricum o fi, albă, neagră. Pentru că orice prelungire, înseamnă o prelungire a instabilităţii. e clar că toate datele pe care le putea folosi CCR, practic le au. Nu ştiu ce ar mai putea cere mâine. Dacă mâine şase judecători vor decide validarea referendumul. Evident că Traian Băsescu va reveni la masa verde, ca preşedinte. Avem obligaţia faţă de toţi”, a spus Ponta.

De asemenea, premierul a mai spus că judecătorii vor decide, nu în funcție de oameni, ci dacă jumătate din Români au fost la referendum.

„Eu nu ştiu câţi oameni sunt înscrişi pe aceste liste. CCr nu va decide în funcţie de oameni, ci trebuie să decidă dacă jumătate din Români au fost la referendum. Ne-au şi fost cerute cifre dintr-un motiv simplu: cetăţeanii români din afară, nu am primit numele persoanelor, ci doar cifrele.  În acest moment ştim câţi cetăţeni români de 18 ani există în toată lumea. Tocmai asta poate să ajute la verificarea cifrelor pe care le aveţi în faţă. 35.000 de români sunt decedaţi sau în închisori”, a mai spus Ponta.