Victor Ponta, prima reacție după sentințele definitive din dosarul „Colectiv”. Fostul premier îi ia apărarea lui Piedone și spune că tragedia „a fost folosită în scop politic”

Victor Ponta, prima reacție după sentințele definitive din dosarul „Colectiv”. Fostul premier îi ia apărarea lui Piedone și spune că tragedia „a fost folosită în scop politic”
Victor Ponta demisiona din funcția de premier pe 4 noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia de la Colectiv. Sursa foto: Facebook

Fostul premier Victor Ponta susține că primarul Cristian Popescu Piedone, proaspăt condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”, ar fi nevinovat și că tragedia din 30 octombrie 2015 ar fi fost „folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern”.

Victor Ponta ocupa funcția de prim-ministru la momentul incendiul devastator din clubul bucureștean și avea să demisioneze după câteva zile de proteste de stradă masive.

Cum a reacționat Victor Ponta după sentințele definitive din dosarul „Colectiv”

„Stim toti ca Tragedia de la «Colectiv» a fost folosita in scop politic pentru inlocuirea unui Guvern ( altfel trecea , ca multe alte tragedii) . Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci si pana azi, interesat sa afle adevarul sau sa faca dreptate! Stim toti ca Primarul Piedone nu are absolut nicio vina ( daca era «Colectiv» la Sibiu sau la Cluj nu cred ca era bagat Primarul la inchisoare) . Stim toti ca acum ard oamenii in Spitale si nimeni nu pateste ceva”, a scris Victor Ponta, joi, pe Facebook.

Fostul premier susține că „și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate”.

„Stim toti ca si azi se organizeaza concerte in subsoluri si locatii total inadecvate. Stim toti ca nu am mai vrut sa auzim de «Colectiv» ca sa nu ne aducem aminte de manipularea si modul in care vietile pierdute au fost folosite cu cinism. Stim toti ca acum «Coruptia NU MAI ucide» , nici minciuna, prostia, incompetenta si nesimtirea. I-am bagat pe Piedone si pe patronii Clubului la inchisoare si mergem mai departe ca si cand nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a adăugat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe