Victor Ponta, primele declaraţii după înfrângere: Rămân prim-ministru cât am sprijinul coaliţiei. Vom respinge legea amnistiei. În PSD să avem decenţa să tăcem o vreme

Victor Ponta, primele declaraţii după înfrângere: Rămân prim-ministru cât am sprijinul coaliţiei. Vom respinge legea amnistiei. În PSD să avem decenţa să tăcem o vreme

Primul ministru Victor Ponta a afirmat luni, într-o declarație de presă de la Palatul Parlamentului, că este dispus la dialog cu noul președinte legitim al României, Klaus Iohannis.

„Iohannis este un președinte legitim și va face tot ce tine de domnia sa pentru a face bine României. România a dovedit încă o dată că este o democrație consolidată. Îmi exprim dorința de dialog cu noul președinte legitim al României. Sunt absolut convins că va dori să dialogăm și să facem împreună cât mai mult bine poporului”, a spus Ponta.

De asemenea, acesta a ținut cont de rugămintea lui Klaus Iohannis și a anunțat că mâine se va vota respingerea Legii amnistiei și grațierii și se va da curs solicitărilor venite din partea justiției cu privire la anchetarea unor parlamentari.

„Mâine nu doar cei de la PSD, ci toți, vom vota pentru respingerea Legii amnistiei și pentru încuviințarea cererilor justiției. Cred că este singura cale corectă dacă vrem să avem în România o politică europeană”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a precizat că va rămâne în funcția de prim-ministru, arătând însă că PSD ar trebui să păstreze tăcerea o perioadă.

„Sunt hotărât să rămân în funcția de prim-ministru și să ducem la îndeplinire, până în 2016, programul pentru care am fost ales. Trebuie să adoptăm cât mai repede bugetul. România are nevoie în continuare de stabilitate și predictibilitate. Cred că electoratul ne-a dat un mesaj puternic și cred că trebuie să avem înțelepciunea și decența să tăcem o perioadă. Să înțelegem că suntem PSD, cel mai mare partid, dar și cel care atrage cel mai mare vot negativ. Dacă vom avea mintea necesară, poate vom reuși să ne schimbăm, dacă nu, vom pierde cu alte ocazii”, a mai spus premierul.

Vezi AICI integral prima declarație oficială a premierului după alegeri

Ponta: Vom respinge Legea amnistiei