Victor Ponta: Principala propunere pentru postul de premier este Tăriceanu. Mai luăm în calcul variantele Florin Georgescu și George Maior (VIDEO)

Victor Ponta: Principala propunere pentru postul de premier este Tăriceanu. Mai luăm în calcul variantele Florin Georgescu și George Maior (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a spus, marți, că principala sa opțiune pentru postul de premier, în cazul în care va fi ales președintele țării, este Călin Popescu Tăriceanu.
„Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, ai Uniunii Social Liberale şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică, vor fi continuate şi în 2015 şi 2016”, a spus Ponta.

El a adăugat și posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, în persoana primului viceguvernator BNR, Florin Georgescu.

„În cazul în care situația economică va fi de așa natură și vom avea nevoie de un premier tehnocrat, luăm în calcul varianta Florin Georgescu”, a spus premierul.

Ponta a adăugat că dacă va fi nevoie, însă, de cineva expert pe probleme de securitate națională, îl propune ca premier pe George Maior.

„Dacă vor fi probleme de confirmare și după aia, de securitate națională, atunci vom avea asemenea discuții, să îl rog pe domnul Maior să demisioneze de la SRI”, a completat Ponta.

El a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Victor Ponta anunță propunerile de premier