Victor Ponta: România va acorda Republicii Moldova un împrumut rambursabil de 150 milioane de euro

Victor Ponta: România va acorda Republicii Moldova un împrumut rambursabil de 150 milioane de euro
Foto: protv.md

Victor Ponta a declarat, la sfârșitul ședinței comune de guvern cu omologul din Republica Moldova, că România va acorda vecinilor de peste Prut o asistență financiară de 150 milioane de euro.

Premierul român a susținut că guvernul României va propune Parlamentului român un acord privind o asistență financiară pentru Republica Moldova în valoare de 150 milioane de euro.

„Cred că este datoria și puterea României ca într-un moment dificil să fim primii care spun că ”, a declarat Ponta.

Primul ministru român a ținut să precizeze că este vorba despre un împrumut rambursabil, pe o perioadă de cinci ani.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți