Victor Ponta: S-a decis la Bruxelles să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fi fost solidari cu noi. Ne facem slugi la alții și asta e rău!

Victor Ponta: S-a decis la Bruxelles să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fi fost solidari cu noi. Ne facem slugi la alții și asta e rău!
Victor Ponta: „Eu cred ca Romania nu ar trebui sa aiba nicio criza energetica. Asa s-a decis la Bruxelles, sa fim si noi solidari”. Foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta a declarat că în România n-ar trebui să existe criză energetică, iar românii n-ar trebui să economidească energie deoarece noi avem capacitatea de a produce curent electric pentru cât consumăm. Din păcate, a continuat fostul premier, așa a venit ordinul de la Bruxelles, ca noi să fim solidari cu alții, deși acei alții n-au fost până acum solidari cu noi.

Ponta: Industria românească este și a fost distrusă

Fostul premier a început prin a comenta mitingurile organizate în Capitală pentru drepturile animalelor, dar şi cele pentru salvarea industriei alimentare locale: „E normal, toti iubim animalele, dar pe de alta oarte, de cand exista omenirea si cat va exista cred ca putem avea industrie alimentara. Rau este ca noi importam multa mancare, desi am fost inzestrati sa avem destul. Industria romaneasca este si a fost distrusa. Noi ne imprumutam, dar trebuie sa dam si inapoi. Nu exista tara importanta in lume care sa nu aiba propria productie. Cred ca ne va fi din ce in ce mai rau”.

Acesta a mai spus apoi că el crede că există o „orchestrație ca sa fie distrusa industria Romaniei”: „Oricine a incercat sa se opuna, liderii care s-au batut pentru Romania au fost foarte tare loviti, au avut dosare, dar iata ca liderii care se lupta pentru ei, ca Iohannis, nu au nicio problema”.

Ponta, despre criza energetică și recomandarea la nivelul UE de a economisi energie

Fostul premier a vorbit apoi despre recomandarea la nivelul UE ca toate statele să economisească energie, dată fiind criza în domeniu care se prefigurează mai ales la iarnă. Amintim că statele europene și-au propus să renunțe la dependența de resursele energetice rusești și să caute alternative la acestea, misiune deloc ușoară mai ales pentru țările complet dependente de importuri. Acesta este și contextul în care liderii Uniunii s-au pus de acord că toată lumea ar trebui să economisească energie.

„Eu cred ca Romania nu ar trebui sa aiba nicio criza energetica. Asa s-a decis la Bruxelles, sa fim si noi solidari, dar altii nu-mi amintesc sa fie solidari cu noi. Noi avem destula energie, nu trebuie sa inchidem scolile sau fabricile. Noi ne facem slugi la altii si asta e rau”, a susținut, în schimb, Victor Ponta la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a mai afirmat că Guvernul Ciucă nu știe ce să facă, n-a luat nicio decizie tot anul, iar acum ne trezim că vine iarna și suntem din nou prinși pe picior greșit.

„Nu cred ca se face economie prin stingerea becurilor in scoli. Conducatorii nostri copiaza ce vad la Bruxelles, in Germania, dar copiaza prost si lucruri care nu au legatura cu Romania.

In Romania, in ultimii 15 ani s-a protestat doar impotriva PSD, iar dupa aia au disparut. Deci nu credca vom avea proteste in Piata Victoriei pana nu va prelua PSD guvernarea. Atunci o sa avem proteste, iar acestea nu ne ajuta. Cand Iohannis sau altii de la PNL sau USR au facut mult mai rau decat a facut PSD, nu a protestat nimeni. Eu le zic „focile fericite””, a mai afirmat Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe