Virgil Popescu: Nu vedem acum motive pentru a reduce cu 15% consumul de gaze, dar cred că ar trebui şi noi să ne obişnuim să facem un minim efort de economisire (VIDEO)

Virgil Popescu: Nu vedem acum motive pentru a reduce cu 15% consumul de gaze, dar cred că ar trebui şi noi să ne obişnuim să facem un minim efort de economisire (VIDEO)
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat miercuri, la finalul ședinței de guvern, că acum nu sunt motive pentru a reduce cu 15% consumul de gaze, dar ar trebui să ne obişnuim să facem un minim efort de economisire. Anterior, la debutul ședinței, ministrul a dat asigurări că nu vor fi probleme cu gazele la iarnă.

Popescu, despre planul UE de economisire de gaze

Virgil Popescu a declarat că în Ministerul Energiei se lucrează la planul privind reducerea consumului de gaze cu 15%. Totuși, acesta a precizat că la nivelul UE există o recomandare, nu o obligație, pentru a se face această economie din luna august. Măsura va deveni obligatorie doar dacă nivelul de alertă va fi ridicat de Comisia Europeană.

„Nu vedem în acest moment motive pentru a reduce cu 15% consumul. Gradul de umplere a depozitelor noastre e a 59,48%, respectiv 1.823.000.000 de metri cubi de gaze naturale”, a spus Popescu.

Acesta a afirmat apoi iar că „românii nu au de ce se teme că nu vom avea gaze naturale în această iarnă”.

Ministrul Energiei, îndemn la economisirea de energie

Pe de altă parte, Virgil Popescu i-a îndemnat pe români să înceapă să facă economie.

„Cred că ar trebui şi noi să ne obişnuim să facem un minim efort de economisire: să închidem un bec într-o cameră în care nu mai suntem, să nu ţinem apa caldă deschisă dacă nu e cazul. Toate statele europene fac acest lucru. (…)

Ar trebui să ne obişnuim şi să ne schimbăm mentalitatea. Orice economisire a consumului duce la economii în bugetul propriu al familiei şi ne aduce mai mulţi bani în buzunar”, a mai afirmat ministrul Energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe