Victor Ponta, val de critici pentru politicienii care celebrează Mica Unire: „Nu simt deloc o dorință colectivă. Fiecare pentru el”

Victor Ponta, val de critici pentru politicienii care celebrează Mica Unire: Nu simt deloc o dorință colectivă. Fiecare pentru el”
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Ex-premierul Victor Ponta spune că în acest an nu va participa la nicio ceremonie specială dedicată zilei de 24 ianuarie. Politicianul este de părere că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Ponta a decis să nu mai facă gesturi de imagine și să nu mai meargă la evenimente doar pentru a bifa prezența.

Motivul pentru care Victor Ponta nu mai sărbătorește Mica Unire

„La mulți ani celor care sărbătoresc azi, la Iași, Ziua Unirii! Am multe amintiri frumoase din anii anteriori, amintiri despre speranțe, dorințe colective de mai bine, solidaritate și încredere. Nu vreau să stric acele amintiri – așa ca anul acesta NU merg la Iași ; chiar nu simt deloc o dorință colectivă de “unire” ; nu văd oamenii politici cu viziune și curaj care chiar să înțeleagă și să își dorească solidaritate în proiectele naționale ; nu văd speranța românilor că “uniți ne va fi mai bine”.

Și am decis să nu mai fac simple gesturi politice – mai bine spun ce văd si ce gândesc , indiferent de ce “voturi pierd sau câștig”! Eu chiar am crezut în “Unire” dar nu o mai văd nici la Iași, nici în alta parte – fiecare “pentru el” încercând să scape cumva din “înghețul” ultimilor 8 ani si din “înghețul” care se arată în continuare” , scrie Victor Ponta pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe