Victor Rotariu: Avocatul poporului lucrează pentru politicieni sau apropiați ai lor. Victor Ciorbea a scos capul de după birou și a țipat "abuz" inculpatului Oprescu

Victor Rotariu: Avocatul poporului lucrează pentru politicieni sau apropiați ai lor. Victor Ciorbea a scos capul de după birou și a țipat "abuz" inculpatului Oprescu
Foto: gandul.info

În contextul menținerii în arest preventiv a lui Sorin Oprescu, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu că avocații Primarului suspendat al Capitalei susțin că acesta nu poate fi investigat în interiorul penitenciarului, la fel ca toți ceilalți deținuți, ci unde dorește.

”Avocatul Poporului nu a fost avocatul lui Oprescu, ci al lui Victor Ciorbea, şeful instituţiei. A scos capul de după birou şi a ţipat “abuz”. Pentru că a fost abuz sau pentru că a vrut să i se vadă capul? De către cei care l-au pus în funcţie sau de către cei care susţin, în continuare, că nu îşi face treaba?”, se întreabă Victor Rotariu pe site-ul Gândul.

Totodată, jurnalistul este de părere că instituția Avocatul Poporului nu trebuie să facă diferențe între o persoană cu notorietate și una fără. Faptul că în cazul de față este vorba despre o persoană cunoscută nu discreditează scopul final sau fondul problemei: condițiile de încarcerare, condițiile medicale (tehnice și medicale) din închisori și dreptul la sănătate.

”Nu a fost o cerere, o scrisoare la care Ciorbea ar fi fost obligat să răspundă, ci aşa a considerat el. De ce? Pentru că fostul primar al Capitalei a fost „procesat” de sistem aşa cum prevede legea?”, adaugă Rotariu.

Sorin Oprescu a contestat decizia menținerii în arest pentru 30 zile. Aceasta se va judeca luni la Curtea de Apel.

Alexandru Chiciu, unul dintre avicații lui Sorin Oprescu a declarat sâmbătă că judecătorul de drepturi si libetăți atestă existența a 12 afecțiuni grave de care suferă edilul suspendat al Capitalei. Totodată, avocaţii lui Oprescu anunţă că vor depune o nouă cerere ca edilul suspendat să fie dus la medic, pentru noi investigaţii medicale. (Detalii aici)