VIDEO. Premierul României, întrevedere cu o delegație a Senatului SUA. Întărirea Flancului Estic al NATO, crucială / Nicolae Ciucă: Unitatea Occidentului, esențială pentru victoria Ucrainei

VIDEO. Premierul României, întrevedere cu o delegație a Senatului SUA. Întărirea Flancului Estic al NATO, crucială / Nicolae Ciucă: Unitatea Occidentului, esențială pentru victoria Ucrainei
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a primit o delegație a Senatului SUA condusă de Robert Portman, context în care au fost discutate subiectele legate de sprijinul american pentru investițiile în energia nucleară, facilitatea oferită de România pentru exporturile ucrainene și situația de securitate a României și a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Guvernul de la București.

„Premierul României a prezentat problematica exporturilor ucrainene și a eforturilor României pentru a susține securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, dar și viabilitatea economiei ucrainene. Portul Constanța, Portul Galați, circulația pe Dunăre către inima Europei, transportul pe cale ferată și pe drumuri au fost prezentate ca variante de suport de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă. De asemenea, o parte importantă a discuției a vizat invazia rusă din Ucraina și nevoile de sprijin concret pentru vecinii noștri”, spune Guvernul României.

Liderul delegației americane a mulțumit României pentru eforturile sale.

„Senatorul Robert Portman a mulțumit României pentru toate eforturile prezentate și a subliniat interesul pe care îl are pentru țara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are o importantă comunitate de români, dar și o comunitate reprezentativă de ucraineni. Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute țara noastră în finanțarea proiectelor energetice nucleare, dar și în transportul de cereale, irigații și investiții în industria de profil”, se mai arată în același comunicat.

Potrivit Guvernului, Robert Portman este un susținător al prezenței americane în Flancul Estic al NATO și al importanței strategice a Mării Negre pentru securitatea aliată.

„Senatorul american a remarcat  producția românească de grâu excelentă de anul acesta, dar și deciziile țării noastre în materie de independență energetică, foarte apreciată de către partea americană”, a adăugat Guvernul.

Nicolae Ciucă: Unitatea Occidentului, esențială pentru victoria Ucrainei

Premierul României a subliniat că unitatea Occidentului este esențială pentru victoria Ucrainei în războiul lansat de Rusia.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că, pentru victoria Ucrainei în războiul declanșat de agresiunea militară rusă, este esențială unitatea Occidentului, în special prin manifestarea susținerii tuturor statelor care sunt încă dependente de produsele energetice ruse. Ambele părți au convenit faptul că întărirea serioasă a Flancului Estic cu capabilități militare moderne, de ultimă generație și prezența americană și aliată substanțială sunt cruciale pentru menținerea posturii de apărare și descurajare necesară în fața avansului și proiectelor strategice ofensive ale Rusiei în regiune”, mai notează Guvernul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni