Vîntu și Ghiţă, într-o nouă înregistrare: Despre problemele de la Realitatea, "strategia că ne batem" şi înlocuirea lui Boc

Vîntu și Ghiţă, într-o nouă înregistrare: Despre problemele de la Realitatea, "strategia că ne batem" şi înlocuirea lui Boc

O nouă înregistrare audio cu o presupusă discuție purtată între Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță a început, joi dimineață, să circule pe Internet. Omul de afaceri și managerul Realitatea TV vorbesc în mare parte despre problemele financiare cu care se confruntă postul de televiziune și despre strategiile pentru creșterea ratingului. Cei doi discută, însă, și despre certurile dintre ei, care au ajuns până la amenințări cu moartea și pentru care Vîntu a fost reținut miercuri. Din felul în care discută, cei doi lasă să se înţeleagă că cearta este de fapt regizată. În aceeaşi înregistrare, Vîntu și Ghiță abordează și câteva subiecte politice, omul de afaceri susținând la un moment dat că Emil Boc nu va fi schimbat până la toamnă și că succesorul lui va fi Elena Udrea. Vîntu îi mai spune lui Ghiţă și că Udrea „îl va dărâma” şi „îi va lua gâtu’ lui Băsescu”.

Înregistrarea are trei părţi de câte circa 10 minute şi a fost postată pe YouTube pe 20 aprilie. În prima parte, Vîntu îi spune lui Ghiţă, printre altele, că „are nervi pe Realitatea”, că certurile dintre ei nu își au rostul și că există voci care încearcă să îi despartă.

”Sunt și eu conștient că în situația în care sunt astăzi nu am capacitatea să susțin Realitatea, decât dacă mă apuc să vând. Dar de ce p…a mea să vând, dacă te-am găsit pe tine?”, spune Vîntu.

Vezi AICI ce spune Sebastian Ghiţă despre înregistrări

Utilizatorul care a postat înregistrarea pe Internet este acelaşi care, la începutul lunii aprilie, a postat stenogramele în care apar Sorin Freciu, Sorin Enache şi Laura Albani, din care reieşea că semnătura lui Enache a fost falsificată.

Vîntu și Ghiță, într-o nouă înregistrare (I)

Înregistrarea pare să fie realizată după cea publicată după reținerea lui Vîntu, care surprinde discuţia extrem de tensionată purtată la o benzinărie, în care Vîntu îl ameninţă pe Ghiţă cu moartea. În noua înregistrare, Vîntu insistă să fie lăsate deoparte problemele dintre cei doi. Cei doi lasă să să înțeleagă că războiul dintre ei este unul de fațadă.

Astfel, în a doua parte, Vîntu și Ghiță vorbesc despre problemele de la Money Channel, despre ”caricatura de scandal” dintre cei doi și despre un anunț care urmează să fie făcut pe 27, din care să reiasă că totul este în regulă.

„Râde lumea şi de tine-n târg, şi de mine…stai puţin. Ăia care mă urăsc pe mine, îţi bagă-n cap că ţi-o trag eu, ăia care te urăsc pe tine, îmi bagă mie-n cap că mi-o tragi tu. Suntem subiect de batjocură-n târg cu strategia asta că ne batem, că ne gazăm, că ne-mpuşcăm..efectiv suntem…”, spune Vîntu.

Ghiţă:  Dom’le, s-a găsit o formulă până la urmă, respectăm, …găsim noi o ceva ..pe 27 oricum n-o să mai scăpăm.

Vîntu: Nu e bine să ne dăm certaţi, că ne-mpuşcăm, că ne gazăm, că ne batem în bodyguarzi, în ţigani… Nu e bine, dă prost. Şi pentru tine, şi pentru mine.

Ghiță: Păi nu e bine, normal…

Vîntu: Păi şi-atuncea de ce vrei să mai cântăm aceeaşi melodie cu ura-ntre noi doi?

Ghiță: Păi n-o s-o mai cântăm pe 27, că n-o să mai avem cum s-o cântăm. Se-apropie momentul în care n-o să mai avem cum s-o cântăm.. o să spunem “dom’le, s-a găsit o formulă”, vedem noi…

Vîntu şi Ghiţă, într-o nouă înregistrare (II)

În a treia parte a înregistrării, cei doi discută şi despre câteva subiecte politice. Mai precis, despre schimbarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului. Vîntu susţine că actualul premier nu va fi schimbat până în toamnă şi că „succesorul lui Boc este Elena Udrea”. În plus, mai spune Vîntu, Udrea va fi cea care îi va „lua gâtu’ lui Băsescu”.

„Nu-l va schimba până-n toamnă pe Boc. Nu, până la toamnă nu-l schimba pe Boc. Şi deci, succesorul lui Boc este Elena Udrea. (…) Iubeşte puterea. Îi taie şi gâtu’ lu’ ta-su’ pentru putere… Şi ştii cine îl va dărâma pe Băsescu? Cine o să-i ia gâtu’ lu Basescu?”,  spune Vîntu.

Vîntu şi Ghiţă, într-o nouă înregistrare (III)

 

Miercuri seară, la câteva ore după reţinerea lui Vîntu, a apărut o primă înregistrare audio din acest caz. În cadrul acelei înregistrări, Sorin Ovidiu Vîntu îl ameninţă pe Sebastian Ghiță cu moartea şi marturiseşte totodată că este în cârdășie cu lumea interlopă din România. Această înregistrare, publicată se pare de Sebastian Ghiță, ar fi fost deja autentificată de către Parchet şi SRI.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reținut, miercuri, pentru șantaj și amenințări la adresa lui Sebastian Ghiță. Omul de afaceri urmează să afle în cursul acestei zile dacă va rămâne în arest preventiv încă 29 de zile, sau va fi pus în libertate. Dacă instanţa decide să nu îl elibereze, Vîntu va petrece Paştele după gratii, recursul urmând să se judece probabil după ziua de luni.