Violeta Alexandru: Se verifică situaţia în care se află arhivele Caselor de Pensii din ţară. Următorul pas – Digitalizarea (FOTO)

Violeta Alexandru: Se verifică situaţia în care se află arhivele Caselor de Pensii din ţară. Următorul pas - Digitalizarea (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii a anunțat că este verificată situația în care se află toate arhivele Caselor de Pensii din țară. Violeta Alexandru a precizat că acestea nu pot fi modernizate peste noapte, dar investii de bun simț pot fi făcute. „Nu poți gestiona dosarele pensionarilor dacă nu le ai așezate și depozitate în ordine în arhivă”, a mai notat ministrul liberal. Iar după curățenie, urmează digitalizarea.

Violeta Alexandru: Se verifică arhivele Caselor de Pensii

Ministrul Violeta Alexandru a anunțat că au fost verificate arhivele Caselor de Pensii din trei județe și din sectoarele bucureștene. Procesul va continua în toată țara deoarece „nu poți gestiona dosarele pensionarilor dacă nu le ai așezate și depozitate în ordine în arhivă”.

„După perioada de restricții, am revenit în teren. Se verifică situația în care se află arhivele Caselor de Pensii din țară. După ce am cerut să se pună în ordine. Am avut toată înțelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investiții dar un minm bun simț, se poate! Trebuie să se poată! Mă voi asigura că documentele din dosarele de pensii sunt păstrate în condiții decente și chiar foarte bune. Până acum au fost verificate Casele Județene din 3 județe și din sectoarele din București”, a scris ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.

Foto: Violeta Alexandru / Facebook

Foto: Violeta Alexandru / Facebook

Alexandru a precizat că vor recupera tot ce se mai poate și este utilizabil, astfel încât măcar o parte din oameni să fie scutiți de efortul de a mai recupera și prezenta ei documentele.

„Cum ai putea identifica și recalcula dosarele celor care au acest drept, după o viață de muncă, dacă nu ai o ordine bine definită în arhiva proprie? Trebuie să acordăm respectul cuvenit celor care au muncit dar și urmașilor acestora; vreau ordine atât în dosarele active cât și în cele pasive. O muncă de-o viață nu se calcă în picioare!”, a mai scris ministrul.

Aceasta a mai notat că următorul pas va fi digitalizarea, lucru ce se va realiza mai ușor, având în vedere tot efortul din această perioadă: „Următorul pas, după ce luăm de pe jos (am întâlnit cazuri, sigur că, după ce m-am implicat, s-au mai schimbat lucrurile!) și le păstrăm lizibile, trebuie să investim în digitalizare”.

Anterior, ministrul Muncii a dat asigurări că va face „toate demersurile legale pentru ca situații în care, din vina funcționarilor publici au fost calculate greșit drepturile pensionarilor și nu s-au achitat retroactiv banii, să nu mai existe”.

Florin Cîțu: 40% creșterea pensiilor ar fi un dezastru pentru România

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat săptămâna aceasta că pensiile vor putea fi mărite de la 1 septembrie cu 10%, nu cu 40%, dar chiar și așa există un efort bugetar consistent.

„Acest 10% este ce se poate face acum. 10% înseamnă anul viitor un punct procentual creştere a cheltuielilor bugetare, deci chiar şi 10% înseamnă foarte mult, iar 40% înseamnă România izolată în faţa investitorilor străini.40% era un risc major pentru stabilitatea economică într-o perioadă de creştere economică cu 4%. Într-o perioadă de criză economică globală, aşa ceva este dezastru pentru România”, a explicat Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Cîțu afirmase că lumea se confruntă acum cu cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Asta pentru că nu s-a mai întâmplat până acum ca două crize să se suprapună, una economică și una sanitară, și nici nu s-a mai întâmplat vreodată ca activitatea firmelor să fie pur și simplu blocată.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc