Viorel Hrebenciuc, despre dezvăluirile privind casa fiului său: Casa în care locuiesc cu fiul, cumpărată de la Mitrea, care o moştenise de la părinţi

Viorel Hrebenciuc, despre dezvăluirile privind casa fiului său: Casa în care locuiesc cu fiul, cumpărată de la Mitrea, care o moştenise de la părinţi
Foto: adevarul.ro

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a precizat, sâmbătă, că locuieşte, împreună cu familia, în casa fiului său, Andrei, pe care a cumpărat-o, de bună credinţă, de la Miron Mitrea, care, la rândul său, o moştenise de la părinţi, el arătând că fiul său şi-a lămurit regimul acestei proprietăţi la ÎCCJ, potrivit Mediafax.

Astfel, Hrebenciuc a răspuns acuzaţiilor din presă potrivit cărora ar avea probleme legate de modul de dobândire şi situaţia acestei proprietăţi.

Hrebenciuc arătă că în anul 1998 a cumpărat apartamentul 2, care reprezintă trei pătrimi din casă, de la Miron Mitrea, care o avea moştenire de la părinţii săi, aceştia locuind în imobil din 1941. El a menţionat că, în anul 2001, apartamentul 1, care are două camere, „a fost revendicat ilegal de o casă de avocatură”, care s-ar ocupa cu retrocedările de imobile, iar procesul a fost câştigat de deţinătorul apartamentului respectiv în anul 2006, după cinci ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit lui Hrebenciuc, în anul 2006, acelaşi cabinet de avocatură, „bazându-se pe acte false”, l-a acţionat în judecată pe Andrei Hrebenciuc, revendicând de această dată tot imobilul şi cerându-i şi daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare lună în care a locuit.

De asemenea, Voirel Hrebenciuc a arătat că acest proces a fost câştigat de Andrei Hrebenciuc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2013, după şapte ani de procese, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă.

România Tv a relatat că numele lui Andrei Hrebenciuc ar fi fost legat de o retrocedare suspectă de ilegalităţi, fiind vorba de apartamentul în care locuieşte acesta şi care ar fi fost revendicat în instanţă de familia foştilor proprietari.

Potrivit sursei citate, apartamentul dintr-o casă naţionalizată în care locuieşte Andrei Hrebenciuc ar fi fost vândut de către stat unui pictor în 1996, iar la scurtă vreme pictorul l-ar fi vândut lui Miron Mitrea, care i l-ar fi vândut lui Viorel Hrebenciuc în 1998, acesta din urmă trecându-l direct pe numele fiului său, Andrei, care avea atunci 15 ani. Între timp, familia proprietarilor de dinainte de naţionalizare, stabilită în Franţa, ar fi cerut restituirea întregului imobil.

Suspiciunile de ilegalităţi ar fi apărut ca urmare a faptului că pictorul ce a cumpărat iniţial apartamentul de la stat nu avea voie să-l înstrăineze pe o perioadă de cel puţin 10 ani. Ulterior, familia respectivă ar fi reclamat că Andrei Hrebenciuc şi-a extins apartamentul de 200 metri pătraţi ocupând spaţii dintr-un apartament ce a fost deja retrocedat. Andrei Hrebenciuc s-ar fi apărat afirmând că el a renovat întreaga clădire şi are deja cadastrul făcut pe suprafaţa al cărei proprietar este.

Viorel Hrebenciuc are trecută în declaraţia de avere, la capitolul „Bunuri imobile – Clădiri”, o locuinţă în Bucureşti, cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi, dobândită în 1999 prin contract de vânzare-cumpărare, titular fiind Andrei Hrebenciuc.

Tags: