Viorica Dăncilă, întrebată de Dan Bucura la „Selectiv” cât a influențat Liviu Dragnea formarea guvernului său. Ce a răspuns fostul premier (VIDEO)

Viorica Dăncilă, întrebată de Dan Bucura la „Selectiv” cât a influențat Liviu Dragnea formarea guvernului său. Ce a răspuns fostul premier (VIDEO)
Foto: Facebook @ Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, fost premier și fost lider PSD, a fost invitata lui Dan Bucura la „Selectiv”, duminică, și a vorbit printre altele și despre culisele numirii sale la Palatul Victoria și influența lui Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă, întrebată de Dan Bucura la „Selectiv” cât a influențat Liviu Dragnea formarea guvernului în mandatul său de premier

„Vreau să fac refererire la ceea ce ați spus prima dată, `ați părut guvernul lui Liviu Dragnea`. Guvernul Grindeanu n-a părut guvernul lui Liviu Dragnea? Guvernul Tudose n-a părut guvernul cuiva? Ceilalți premieri care au fost nu au fost premierii cuiva? Adică de ce această abordare? Poate e o abordare pentru că am fost prima femeie premier”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă premierii sunt „ai serviciilor”, așa cum speculau cei din jurul lui Liviu Dragnea la un moment dat, ea a negat: „Nu, premierii sunt premieri pentru țară și poporul român. Eu am avut o altă abordare, eu am fost premierul tuturor românilor, indiferent de culoarea politică. Măsurile mele nu au fost numai măsuri pentru social-democrați, au fost măsuri și pentru liberali, și pentru celelalte”.

„În momentul în care am făcut salariul la medici de 4.000 de euro, comparabile cu cele din Occident, le-am făcut pentru cei care erau social-democrați, nu pentru toți românii? Mai mult, mulți medici nu m-au votat, dar eu am luat măsuri pentru România”, a continuat Viorica Dăncilă.

Fosta candidată la alegerile prezidențiale spune că respectă decizia electoratului, care i-a acordat victoria lui Klaus Iohannis în cea mai recentă cursă pentru Cotroceni.

„Toate numirile sunt agreate cu premierul, dar sunt numiri care se fac în comitetul executiv, împreună cu toți liderii politici, pentru că un guvern este guvern politic și trebuie să își asume deciziile pe care le ia. Aici mai vreau să fac o precizare, că spuneți `guvernul Dragnea`. Liviu Dragnea a făcut programul de guvernare, la care Viorica Dăncilă nu a participat, dar cel mai greu este să implementezi măsurile din programul de guvernare – și acest lucru îl face premierul”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”