Viorica Dăncilă, mutări de ultimă oră, în plină criză politică: Liviu Alexa, un proprietar de media fidel PSD, vine la șefia filialei de Cluj, în locul unui deputat foarte influent pe plan local

Viorica Dăncilă, mutări de ultimă oră, în plină criză politică: Liviu Alexa, un proprietar de media fidel PSD, vine la șefia filialei de Cluj, în locul unui deputat foarte influent pe plan local
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Mișcări de trupe în PSD, într-un moment politic cum nu se poate mai complicat pentru soarta Guvernului Dăncilă, care să pregătește să meargă în Parlament pentru validarea remanierii, dar care este amenințat zilnic de Opoziție cu o moțiune de cenzură, în fața căreia pare să aibă o susținere tot mai șubredă.

În acest context, Viorica Dăncilă l-a destituit pe deputatul Gabriel Horia Nasra din funcția de președinte interimar al filialei din Cluj, înlocuindu-l cu Liviu Alexa, unul dintre jurnaliștii despre care Newsweek scria că primește bani de la PSD pentru diverse „prestații”. Șefa Executivului de la Palatul Victoria a făcut acest anunț la finalul Comitetului Executiv Național al social-democraților, care a avut loc miercuri seară.

Așadar, deputatul Gabriel Horia Nasra a fost schimbat din funcția de președinte interimar al PSD Cluj, „fără alegeri libere și fără vreun motiv real, ci dintr-un considerent pur subiectiv”, după cum susține chiar el pe pagina sa de Facebook.

„În această seară, doamna Viorica Dăncilă a propus schimbarea președintelui interimar al PSD Cluj fără alegeri libere și fără vreun motiv real, ci dintr-un considerent pur subiectiv. Cei mai mulți colegi au votat această propunere. Nu toți 🙂

Le mulțumesc colegilor din PSD Cluj pentru buna colaborare din ultimii trei ani, de la fiecare am învățat câte ceva!

Despre greșeli mari, făcute de «lideri»vremelnici și nepricepuți vom mai vorbi”, a scris Gabriel Horia Nasra, la puțin timp după Comitetul Executiv Național al PSD de miercuri seară.

În aceste condiții, Viorica Dăncilă pierde un deputat PSD cu multă influență pe plan local. Ei, bine, chiar și așa, s-ar părea că șefa Guvernului i-a găsit un înlocuitor care se bucură și el de un nivel mare de popularitate pe plan local.

Este vorba despre Liviu Alexa, deținător al Ziar de Cluj și al NCN TV, televiziune locală la care apare și Răzvan Dumitrescu de la Antena 3, despre care publicația Newsweek spunea că, alături de alte nume cunoscute din presa română, primesc bani de la PSD pentru materiale de propagandă. Pe lângă cele două platforme media enumerate, Liviu Alexa ar mai fi proprietarul a 16 ziare locale, potrivit evz.ro.

Ultima oră