Viorica Dăncilă, după vizita în Turcia şi Emiratele Arabe: ‘Am prezentat proiectele în parteneriat public-privat. Erdogan, interesat de construcția unui spital cu 1.000 de paturi la Constanța’

Viorica Dăncilă, după vizita în Turcia şi Emiratele Arabe: 'Am prezentat proiectele în parteneriat public-privat. Erdogan, interesat de construcția unui spital cu 1.000 de paturi la Constanța'
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, miercuri seară, că preşedintele Turciei a arătat „interes” pentru construcţia unui spital regional cu 1.000 de paturi la Constanţa, în baza unui parteneriat public-privat.
Şefa Executivului a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că investiţia a fost discutată, la Ankara, cu Recep Tayyip Erdogan.

„Preşedintele Erdogan a prezentat interesul părţii turce pentru construcţia unui spital regional la Constanţa în parteneriat public-privat, un spital cu 1.000 de paturi”, a susţinut Dăncilă, potrivit Agerpres.
Ea a mai afirmat că România şi Turcia au semnat şi un memorandum în domeniul sănătăţii, document care va „promova încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar”, în industria farmaceutică, precum şi în cea de echipamente medicale.

Premierul a vorbit şi despre vizita din Emiratele Arabe, precizând că reprezentanții unei mari companii de logistică și transport ar avea în plan să investească, tot în cadrul unui parteneriat public-privat, peste 100 de milioane de dolar în parcuri logistice și comerciale în România.

„Sunt interesați de construcția portului București pe canalul Dunăre – București”, a mai afirmat şefa Guvernului.
„Am încredere că se vor concretiza în investiții în România”, a adăugat Dăncilă.

Afirmaţiile premierului vin în contextul în care comisarul european Corina Crețu a criticat dur intenția Guvernului Dăncilă de a construi mari proiecte de infrastructură în parteneriat public-privat, în loc să folosească fonduri europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe