Virgil Popescu, după întâlnirea cu șefii Complexului Energetic Oltenia: „Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți”

Virgil Popescu, după întâlnirea cu șefii Complexului Energetic Oltenia: „Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți”
Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, s-a întâlnit, vineri, cu șefii Complexului Energetic Oltenia, la câteva zile după un tragic accident produs la Cariera Jilț, în care au murit trei muncitori. La finalul discuțiilor, ministrul a spus că va merge în vizite inopinate și în alte locuri, pentru a vedea cum stau lucrurile în teren. Popescu a mai precizat că săptămâna viitoare va preda un raport preliminar în ședința de Guvern.

Popescu, discuții cu șefii CE Oltenia, după accidentul de la Cariera Jilț

„Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…) Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie, aș fi vrut să-mi continui vizita și la celelalte cariere, dar am înțeles că acolo este ancheta penală, am preferat să las oamenii să-și facă treaba (la Jilț), am avut o discuție cu corpul de control trimis”, a declarat Virgil Popescu, potrivit G4Media.

Ministrul a mai spus că în ședința de Guvern de săptămâna viitoare va prezenta un raport preliminar și că riscurile există, dar ele trebuie minimizate: „I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim, să îmbunătățim, să nu mai fim reactivi și proactivi (…) Sunt riscuri, există, ele trebuie minimizate (…) Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți”.

Popescu a mai precizat că acest control nu se va finaliza acum, nici săptămâna viitoare.

Condițiile în care muncesc angajații Complexului Energetic Oltenia

Joi, într-o intervenție pentru B1 TV, Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a vorbit despre condițiile deosebit de grele în care sunt nevoiți să lucreze angajații CE Oltenia, condiții care nu sunt recunoscute de instituțiile statului, contrar unei legi adoptate în 2021.

„Avem macara, cred că mai funcționează și acum, care are aproape 70 de ani. Când am dus-o la reparat să căutăm piese ne-au cerut, se fabrica undeva în Germania, să le-o dăm să o pună la muzeu. Și noi ne folosim de ea… Și-au luat mâna de pe noi, suntem lăsați de izbeliște, suntem tratați ca cetățeni de mâna a treia, ne-au luat condițiile de muncă”, a afirmat, printre altele, liderul de sindicat.

Tomescu a mai spus că politicienii nu vor să dea bani pentru investiții în utilaje și instalații, invocând probleme cu bugetul, în schimb se ceartă între ei ce aproapiați prin ce funcții să-și pună.

„Apasă foarte tare pe umerii noștri aceste reduceri de costuri pe care le face conducerea acestei companii. (…) S-au făcut reduceri de costuri nu numai cu materialele, combustibilii, lipsa de investiții. Au făcut reduceri de costuri inclusiv cu buzunarele de la salopete!”, a mai afirmat Manu Tomescu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo