Vlad Voiculescu: Evident că mă îngrijorează numărul mic de teste din anumite județe și aș vrea ca aceste lucruri să fie corectate. Unele DSP-uri ar trebui să-și facă treaba mai bine (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Evident că mă îngrijorează numărul mic de teste din anumite județe și aș vrea ca aceste lucruri să fie corectate. Unele DSP-uri ar trebui să-și facă treaba mai bine (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că îl îngrijorează faptul că se fac extrem de puține teste COVID în anumite județe. El a precizat că unele Direcții de Sănătate Publică ar trebui să-și facă treaba mai bine. Despre faptul că autoritățile au început de săptămâna trecută să publice date despre testare și incidență, ministrul a spus că acest lucru trebuia să se facă din prima zi.

Precizările lui Voiculescu vin în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat aceste date.„Nu există date secrete. Tot ceea ce înseamnă munca administraţiei publice, respectiv ban public cheltuit ar trebui să fie date publice, transparente. (…) Ascunderea de date sau pretinderea că anumite date ar fi secrete este un lucru profund nociv pentru democraţia unei ţări”, a răspuns Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, îngrijorat de numărul mic de teste COVID din anumite județe

„Am promis că vom face datele deschise și transparente, dar a durat, că lucrurile nu se întâmplă de pe o zi pe alta, lucrurile trebuie muncite.

Nu e niciun fel de trimitere a Corpului de control (al premierului la Ministerul Sănătății). Există oarece îngrijorări din partea unei instituții sau alteia, dar vă invit să vă uitați pe setul de date publicate. Sunt date despre numărul de vaccinați, de teste, despre împărțirea lor pe centre și județe. Lucurile astea nu ar fi trebuit să fie niciodată secrete, ar fi trebuit să fie publice din ziua 1. E un pas spre corectare pe care trebuie să-l facem în fiecare zi.

Evident că mă îngrijorează (numărul mic de teste din anumite județe) și aș vrea a aceste lucruri să fie corectate prin mai multe teste antigen, rapide, prin secvențiere și avem un poriect pregătit în acest sens.

Cred că unele DSP-uri ar trebui să-și facă treaba mai bine”, a declarat, luni, ministrul Vlad Voiculescu.

Declarațiile lui Voiculescu, după anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Declarațile lui Voiculescu vin în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat aceste date, precizând că erau necesare mai multe avize.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului meu de control în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă a fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost date şi vom vedea. Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”, a declarat, luni, șeful Guvernului.

Întrebat dacă Ministerul Sănătăţii a publicat datele fără a avea avizele necesare, Cîțu a răspuns: „Vom vedea”.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”