Vlad Voiculescu: Încă suntem departe de momentul în care vom atinge imunitate colectivă de care avem nevoie așa încât cu toții să fim protejați (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Încă suntem departe de momentul în care vom atinge imunitate colectivă de care avem nevoie așa încât cu toții să fim protejați (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că suntem încă departe de momentul în care vom atinge imunitatea colectivă în lupta cu pandemia de coronavirus. El a remarcat că tot mai mulți români aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 și spune că „acesta este un gest de grijă atât față de ei înșiși, cât și față de toți cei vulnerabili din jurul lor”.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, despre atingerea imunității colective

„La nivel general, trebuie să spunem că suntem acum într-un moment foarte greu al pandemiei şi că şi acum, ca în ultimele multe luni, speranţa şi teama se suprapun în gândurile noastre. Avem, pe de o parte, speranţa că există o luminiţă la capătul tunelului. Acum un an nu aveam conştiinţa că există un vaccin. Astăzi suntem în situaţia fericită în care orice român se poate vaccina. În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat. Şi tot mai mulţi români aleg să se vaccineze, iar acesta este un gest de grijă, dacă vreţi, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de toţi cei vulnerabili din jurul lor fie că vorbim despre proprii părinţi, bunici, persoane cu boli cronice sau, în general, cei apropiaţi. (…) În momentul acesta, suntem încă departe de momentul în care vom atinge imunitatea colectivă de care avem nevoie aşa încât cu toţii să fim protejaţi. Avem momente şi motive destule în care putem fi optimişti”, a declarat Vlad Voiculescu, marți, într-o conferință de presă.

În România, precum în majoritatea țărilor europene, campania de vaccinare anti-COVID-19 a debutat în 27 decembrie 2020, iar de atunci și până luni seară la nivel național au fost administrate peste 3,35 milioane de doze. Astfel, conform celor mai recente date, au fost vaccinate mai bine de 2,13 milioane de persoane, dintre care circa 1,22 milioane au primit inclusiv rapelul.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, luni, constituirea unui comitet interministerial, prin decizia și sub coordonarea premierului, „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României”. Liberalul sublinia că vaccinarea anti-COVID-19 este „singura soluție” pentru revenirea la normalitate.

„De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, spunea Florin Cîțu.Întrebat la ce măsuri de relaxare ar trebui să ne așteptăm de la 1 iunie, prim-ministrul a răspuns: „Mai exactvom vedea după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare”.

Ultima oră
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)