Zakarias Zoltan (UDMR), întrebat dacă a aplaudat discursul rasist al lui Viktor Orban: „Dar cum să nu? La asta s-a referit domnul premier al Ungariei, că în această regiune noi dorim să nu fim amestecați cu alte culturi” (VIDEO)

Zakarias Zoltan (UDMR), întrebat dacă a aplaudat discursul rasist al lui Viktor Orban: „Dar cum să nu? La asta s-a referit domnul premier al Ungariei, că în această regiune noi dorim să nu fim amestecați cu alte culturi” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Zakarias Zoltan

Deputatul UDMR Zakarias Zoltan susține că în discursul susținut de Viktor Orban în România – denunțat de Parlamentul European și nu numai drept unul rasist – „nu a fost nimic despre rasism”. Întrebat de Ioana Constantin miercuri la „Politica Zilei” dacă și el a aplaudat afirmațiile premierului ungar, parlamentarul a răspuns categoric: „Dar cum să nu?”.

Ce a spus Zakarias Zoltan (UDMR) despre discursul rasist al premierului ungar Viktor Orban.

Întrebat dacă președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a dat explicații celorlalți lideri din coaliție în ceea ce privește poziția partidului față de discursul premiului ungar, sau mai degrabă acest subiect nu a fost abordat, Zakarias Zoltan a spus: „După cunoștințele mele, nu s-a discutat acest lucru în coaliție și eu cred, personal, că nici nu-și prea are locul”.

Deputatul UDMR spune că discursul rasist al lui Viktor Orban nu a fost deplasat.

„Eu nu consider deplasat. A fost o umflare artificială și o neînțelegere(…). Nu a fost nimic despre rasism, eu am fost acolo și am ascultat”, a continuat el.

Întrebat dacă a aplaudat și el discursul, Zakarias Zoltan a răspuns: „Dar cum să nu? Dar cum să nu? Pentru că a fost vorba despre o realitate care este în teritoriul nostru, a fost vorba despre amestecarea culturilor. A fost vorba despre bazinul carpatic, unde de secole diferite comunități creștine se amestecă și trăiesc împărțind același teritoriu. La asta s-a referit domnul premier al Ungariei, că în această regiune noi dorim – și cred că aici nu o să avem o temă de discordie cu nimeni din aceste comunități – să nu fim amestecați cu alte culturi…”

„Este vorba despre migrația ilegală, care a pornit în mare vâlvă din anul 2015, în primul rând, care nu este în aceleași principii și valori, și reguli care s-au stabilit în cadrul Uniunii Europene”, a mai spus deputatul UDMR Zakarias Zoltan.

Urmăriți B1TV.ro și pe