Stupoare după discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad. Premierul Ungariei a denunțat „amestecul” de rase: „Nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă”

Stupoare după discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad. Premierul Ungariei a denunțat „amestecul” de rase: „Nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă”
Foto: Hepta - DPA Images / Kay Nietfeld

Viktor Orban, premierul de extremă-dreaptă al Ungariei, a stârnit stupoare și furie în Europa după ce, într-un discurs susținut la Băile Tușnad, în Harghita, a denunțat „amestecul” de rase europene și non-europene și a afirmat că în Ungaria „nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă”, informează The Guardian.

Viktor Orban denunță amestecul de rase

„Popoarele care trăiesc în Europa se mișcă și muncesc, dar nu sunt popoare mixte. Suntem dispuși să ne amestecăm unul cu celălalt, dar nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă”, a declarat Viktor Orban.

El a mai spus că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

Liderul de la Budapesta a invocat apoi un presupus complot pentru a dilua, prin migrație, populația albă din Statele Unite și din țările europene: „un truc ideologic al stângii internaționaliste să spună că populația europeană e deja de rasă mixtă”.

Orban a mai afirmat că lupta în viitor se va da pe câmpurile demografiei, migrației și genului. Între timp, la Budapesta mii de oameni s-au adunat chiar la marșul Pride.

Ungaria lui Orban vrea avantajele UE și NATO, dar face jocurile Rusiei

Tot la Băile Tușnad, Viktor Orban a susținut că „strategia în războiul din Ucraina a eșuat” și că europenii n-ar trebui să susțină Ucraina, ci să depună eforturi pentru a se ajunge la pace. Din nou, el a criticat UE pentru că a impus sancțiuni Rusiei agresoare.

De altfel, Orban de mult timp e văzut drept un cal troian al lui Vladimir Putin în UE și NATO.

„Cu cât mai multe arme moderne oferă NATO ucrainenilor, cu atât mai mult rușii vor împinge linia frontului. Noi doar prelungim războiul.

Nu ar trebui să fim de partea Rusiei sau a Ucrainei, ci între cele două”, a spus el, repetând că politica sancțiunilor contra Rusiei nu a funcționat și că europenii ar trebui să se preocupe să se ajungă la pace.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a descris afirmațiile lui Orban drept „propagandă rusă”.

Din cauza poziției sale față de agresiunea rusă, Ungaria a rămas efectiv izolată în UE, pierzând inclusiv sprijinul Poloniei, care a devenit chiar unul dintre cei mai importanți susținători ai Ucrainei.

Discursul lui Orban vine la două zile după ce ministrul său de Externe a efectuat o vizită în Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti