6 suporteri francezi au ajuns din greșeală la București, deși voiau să meargă la Budapesta pentru Franța-Ungaria: „E ca în filmele cu proști, cu camera ascunsă”

6 suporteri francezi au ajuns din greșeală la București, deși voiau să meargă la Budapesta pentru Franța-Ungaria: „E ca în filmele cu proști, cu camera ascunsă”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Șase suporteri francezi nu au mai ajuns la partida disputată de naționala lor împotriva Ungariei, la Budapesta, pentru că au ajuns la București în loc să meargă în capitala Ungariei. Confuzia pare să fi fost făcută de agenția de turism la care au apelat, potrivit Telekom Sport.

6 suporteri francezi au ajuns din greșeală la București, deși voiau să meargă la Budapesta pentru Franța-Ungaria

Nu o dată persoane celebre au confundat Budapesta cu Bucureștiul sau invers, însă se pare că și oameni obișnuiți cad plasă asemănării de pronunție în limba engleză („Budapest” – „Bucharest”). O agenție de turism le-a stricat planurile unor francezi, care doreaus să ajungă pe Puskas Arena pentru partida dintre Franța și Ungaria, desfășurată sâmbătă și încheiată cu scorul de 1-1.

Nu mică le-a fost mirarea celor șase francezi când au aflat de la reporterul jurnalul.ro că au ajuns în București, nu în Budapesta. Aceștia au ajuns în Capitala României alături de un grup de ucraineni, care veniseră aici pentru partida de luni seară (Ucraina 0-1 Austria).

Inițial, cei șase francezi au crezut că suporterii ucraineni sunt de fapt fani ai Ungariei și s-au oprit la o bere înainte de a merge la stadion.

„Am ajuns din greșeală aici. Devine tot mai clar că nu suntem unde trebuie”, i-au spus cei șase francezi reporterului jurnalul.ro.

„Parcă suntem în filmele ‘Singur acasă’. ‘Pierdut în Bucureşti’. Încercăm să vedem unde s-a produs greşeala. La agenţia de turism sau pe aeroport. E foarte posibil să ne fi urcat, pur şi simplu în alt avion”.

Odată ce și-au verificat biletele, aceștia au remarcat că trei bilete erau pentru Budapesta, iar alte trei pentru București. Confuzia fusese făcută de agenția de turism, însă cei șase francezi nu au remarcat-o.

„Biletele le-am rezervat pe toate odată. Cum să ne dea 3 aici şi 3 acolo? Şi ghinionul este să ajungem toţi aici şi nu dincolo. E ca în filmele cu proşti, cu camera ascunsă […] E prima oară când călătorim în partea asta a Europei. Şi, sincer să fiu, pentru mine, până azi, nu era nicio diferenţă între ‘Bucharest’ şi ‘Budapest’. Trebuie să învăţăm mai multe despre Europa. Uite că apar situaţii”,au mai spus ei.

De altfel, tot la EURO 2020, chiar și UEFA a confundat Budapesta cu Capitala României. Încercând să promoveze partida dintre Ungaria și Portugalia (scor final 0-3, în 15 iunie), administratorul care se ocupă de pagina de Facebook a forului european a scris că meciul se dispută la București, corectându-și în cele din urmă eroarea.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)