Antrenorii Nadiei Comăneci, implicaţi într-un scandal uriaş: Mai multe gimnaste acuză abuzuri fizice şi emoţionale (VIDEO)

Antrenorii Nadiei Comăneci, implicaţi într-un scandal uriaş: Mai multe gimnaste acuză abuzuri fizice şi emoţionale (VIDEO)

Curg acuzaţiile gimnastelor la adresa celor care ar fi trebuit să le poarte de grijă şi să le fie ca nişte părinţi. Mai multe foste sportive din Statele Unite şi din România susţin că antrenorii Bela şi Martha Karolyi le-au abuzat fizic şi emoţional.

13 gimnaste s-au plâns în presa străină că soţii Karolyi aveau un stil spartan, opresiv chiar, de a face antrenament.

Dezvăluirile fetelor sunt şocante. Ele au povestit că erau aproape înfometate, criticate dur pentru felul în care arătau şi obligate să se antreneze deşi suferiseră accidentări.

Fosta gimnastă Mattie Larson, care a fost agresată sexual de medicul Larry Nassar, a declarat la proces că doctorul a declarat-o aptă pentru a se antrena la ferma soţilor Karolyi deşi era accidentată la gleznă.

Medicul va sta după gratii, după ce a agresat sexual gimnaste sub pretextul că le trata.

Şi gimnasta Jeanette Antolin, fostă componentă a lotului Statelor Unite, spune că medicul le lăsa să se antreneze accidentate.

„Ei au obţinut ce au vrut.”, a spus gimnasta, citată de Euronews.

Mai mult, fetele acuză că dieta şi antrenamentele dure au dus la întârzierea pubertăţii. Iar gimnastele care intrau în pubertate erau ironizate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: