Anunțul așteptat de toți suporterii români: Ministrul Ionuț Stroe a spus ce se va întâmpla cu accesul pe stadioane

Anunțul așteptat de toți suporterii români: Ministrul Ionuț Stroe a spus ce se va întâmpla cu accesul pe stadioane
Foto: nab.ro

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după 1 octombrie va fi făcută o analiză la nivel guvernamental în urma căreia se va decide data de la care suporterilor le va fi permis accesul în arenele sportive.

Ce spune Ionuț Stroe despre redeschiderea stadioanelor

Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, accesul pe stadioane nu se va face mai devreme de data de 1 octombrie, după această dată urmând să fie făcută o analiză.

„Nu multe dintre ţările care organizează sporturi în sală au spectatori. După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, intenţionăm să creăm cadrul unui sistem de campionat naţional săptămânal, fără să mai stea în izolare, dar prezenţa spectatorilor în săli este deocamdată foarte complicată”.

Ministrul a ținut să precizeze că sporturile care se desfăşoară în aer liber vor avea prioritate în ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor la competiţii.

„Prioritate vor avea sporturile în aer liber pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât vorbim de săli în care se recirculă aerul. Cu siguranţă sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de prezenţa spectatorilor. Toate măsurile pe care le-am luat până acum nu sunt pentru a restricţiona, ci pentru a proteja la nivel normativ. Suntem pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, va rămâne să alegem momentul când se va întâmpla acest lucru”, a declarat Stroe.

El a subliniat că autoritțile poartă discuţii cu federaţia şi cu liga, urmând să comunice și cu cluburile. Ministrul a subliniat că deschiderea stadioanelor trebuie făcută ordonat iar sănătatea suporterilor are prioritate.

“Au existat statistici oficiale, meciuri de Liga Campionilor în urma cărora au fost 40 de decese şi nu vrem să ajungem în niciun caz acolo”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)