Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi

Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabio Ferrari

Echipa națională a Argentinei a învins-o cu 2-0 pe Mexic, sâmbătă seară, în a doua etapă a grupelor de la Cupa Mondială din Qatar, și a urcat pe poziția a 2-a în Grupa C.

Argentina vs Mexic 2:0, prima victorie a „pumelor” la Cupa Mondială din Qatar

Deși avea nevoie de victorie, Argentina a început apatic partida și a dus lipsă de ocazii concrete de poartă. Nici selecționata mexicană nu a fost prea incisivă, așa că prima repriză s-a terminat cu același scor cu care a și început, 0-0. Situația s-a schimbat în minutul 64, când marele Leo Messi l-a învins pe portarul mexican Ochoa cu un șut din afara careului.

Diferența a fost majorată de Enzo Fernandez în minutul 87, când mijlocașul lui Benfica a înscris un gol de poveste din marginea careului de 16 metri.

În prima etapă, „pumele” fuseseră învinse de Arabia Saudită, în șocul startului de Mondial. În schimb, Mexic bifase o remiză „albă” în compania Poloniei, care a ratat și un penalty prin cel mai important fotbalist al său, Robert Lewandowski, și care între timp a bifat și prima victorie la Cupa Mondială din Qatar, 2-0 împotriva saudiților.

Tot astăzi, în Grupa D, Franța a devenit prima echipă calificată matematic în optimile turneului din Qatar.

Cum arată situația în Grupa C a Cupei Mondiale din Qatar după două etape:

  1. Polonia – 4 puncte (2 goluri marcate și 0 primite)
  2. Argentina – 3 puncte (3 GM și 2 GP)
  3. Arabia Saudită – 3 puncte (2 GM și 3 GP)
  4. Mexic – 1 punct (0 GM și 2 GP)

În caz de egalitate de puncte, următorul criteriu de departajare este golaverajul.

Urmăriți B1TV.ro și pe