Atmosferă incandescentă în Islanda, înainte de meciul cu România: Un bărbat a amenințat că distruge nocturna cu arme de foc, iar federația e în continuare în centrul unui scandal major de agresiune sexuală

Atmosferă incandescentă în Islanda, înainte de meciul cu România: Un bărbat a amenințat că distruge nocturna cu arme de foc, iar federația e în continuare în centrul unui scandal major de agresiune sexuală
Foto simboL: Pixabay

Tensiunile rămân la cote înalte în Islanda, unde echipa națională a României va juca joi o partidă vitală pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar 2022. Federația islandeză, deja măcinată de acuzațiile de agresiune sexuală cu care se confruntă câțiva internaționali, a fost protagonista unui nou moment bizar marți, când un cetățean furios a venit să amenințe că distruge noctura cu arme de foc, transmite GSP.ro.

Probleme în Islanda, înainte de meciul cu România din preliminariile pentru Cupa Mondială

Scandalul agresiunilor sexuale a condus la demisia lui Gudni Bergsson de la șefia Federației islandeze, iar atacantul Kolbeinn Sigthorsson a fost exclus din lot, însă problemele „vikingilor” par să nu se fi încheiat aici.

Un bărbat a pătruns furios în sediul Federației islandeze, marți, și i-a amenințat pe cei prezenți că se va duce să ia o armă și va distruge noctura de pe stadionul „Laugardalsvollur”, unde joacă „tricolorii” joi. Cetățeanul era supărat că lumina reflectoarelor îi intră în casă și îl deranjează, în condițiile în care locuiește foarte aproape de arenă.

Oficialii islandezi au chemat poliția, dar bărbatul care îi amenințase a dispărut între timp.

În tot acest tumult, directorul general al Federației nordice, Klara Bjartmarz, a precizat că a primit informații despre încă un caz de viol în grup în care ar fi fost implicați fotbaliștii. Totuși, spune ea, suspecții nu se regăsesc în lotul selecționat pentru cele trei partide din septembrie, cu România, Macedonia de Nord și Germania.

Echipa națională a României joacă trei partide cruciale în luna septembrie:

  • 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)