Australia lasă o portiță deschisă pentru participarea lui Novak Djokovic la Openul din 2023

Australia lasă o portiță deschisă pentru participarea lui Novak Djokovic la Openul din 2023
Novak Djokovic a câștigat Australian Open de nouă ori în carieră, un record all time, fiind câștigătorul ultimelor trei ediții. Foto: Hepta.ro / DPA Images / DIEGO FEDELE

Prim-ministrul australian Scott Morrison a lăsat o portiță deschisă pentru participarea lui Novak Djokovic la Openul din 2023, în ciuda faptului că liderul ATP se confruntă cu o interdicție de a mai intra în Australia pe o perioadă de trei ani de zile ca urmare a expulzării sale.

Liderul mondial din tenisul masculin a părăsit Australia duminică seară, în condițiile în care instanța a menținut decizia guvernului australian de anulare a vizei, punând capăt unor discuții care au captat prim-planul presei sportive internaționale în ultimele două săptămâni.

Legea Migrației, invocată de ministrul australian al imigrației în decizia de anulare a vizei, prevede că persoana expulzată nu mai poate să obțină viză de Australia timp de trei ani în cazul în care ministrul decide că nu există motive justificate pentru ca acest lucru să se întâmple.

Premierul Australiei lasă o portiță deschisă pentru participarea lui Novak Djokovic la Openul din 2023

„Nu voi pune vreo condiție sau nu voi spune ceva care să nu permită ministrului să diversele decizii pe care trebuie să le ia”, a declarat Scott Morrison pentru un post de radio, în timp ce Nole se îndrepta către Dubai, unde a și ajuns între timp, transmite The World Republic.

„(Interdicția) se întinde pe o perioadă de trei ani, însă există posibilitatea (ca o persoană) să revină pe în circumstanțele potrivite și va fi luată în calcul la acel moment”, a continuat premierul australian.

Cei trei judecători au luat în unanimitate decizia de a menține anularea vizei. Novak Djokovic este cel mai de succes tenismen din istoria Australian Open și, dacă s-ar fi impus la ediția din 2022, ar fi devenit jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, record pe care îl prezent îl împarte cu Rafa Nadal și Roger Federer, cu câte 20 fiecare, astfel că miza sportivă era una uriașă, după cum a explicat și comentatorul sportiv Dragoș Suciu pe B1 TV.

„Să spunem că este cel mai de succes jucător din istoria Australian Open, iar cu un titlu de Grand Slam cucerit aici va deveni numărul 1 all time din acest punct de vedere, al turneelor de Grand Slam câștigate. Miza la nivel sportiv este uriașă și sunt convins că și asta a dus la demersurile extreme, până la urmă, pe care le-a făcut Novak Djokovic pentru a juca la Australian Open (…). Djokovic poate să aibă astfel de probleme, referitor la participarea la turnee, și în alte țări. În Statele Unite, de exemplu, se vorbește despre așa ceva. Problemele s-ar putea ca abia acum să înceapă din acest punct de vedere pentru liderul mondial”, a explicat Dragoș Suciu la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe