Basarab Panduru, după premierea lui David Popovici: „Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu?

Basarab Panduru, după premierea  lui David Popovici: Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu?
Foto: Zuma Press / Meng Dingbo.

David Popovici a obținut, zilele trecute, aurul la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Apoi, sportivul a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber. Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial.

David Popovici, cel mai bine plătit campion

David Popovici a fost recompensat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler și premiat cu un 200.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului. Basarab Panduru este de părere că autoritățile ar trebuie să păstreze același nivel al recompenselor și în viitor.

Anterior, doar șașe campioni români au fost decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, printre care: Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

„Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile….

Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice!

Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a afirmat Basarab Panduru, citat de gsp.

Se pare că David Popovici a fost remunerat mai decent decât sportivii români care au câștigat medalii în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Ce premii oferă statul după Jocuri Olimpice

  • Locul I – 140.000 euro
  • Locul II – 112.000 euro
  • Locul III – 84.000 euro
  • Locul IV – 56.000 euro
  • Locul V – 42.000 euro
  • Locul VI – 28.000 euro
Urmăriți B1TV.ro și pe