David Popovici, campion mondial în proba de 200 de metri liber. E primul înotător român care reușește această performanță (VIDEO)

David Popovici, campion mondial în proba de 200 de metri liber. E primul înotător român care reușește această performanță (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Mathias Bergeld

David Popovici e campion mondial în proba de 200 de metri liber a Campionatelor Mondiale de natație în bazin lung. Este primul bărbat din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție,. informează GSP.

Popovici, aur la Mondialele de Natație

Timpul lui Popovici  a fost 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor.

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a  spus înotătorul.

Popovici fost urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și de britanicului Tom Dean.

România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), amintește Agerpres. Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adrrian Rădulescu, Camelia Potec şi mai mulţi români.

Luni va concura în finală şi Robert Glinţă, la 100 m spate. Popovici va mai lua startul în proba de 100 m liber, marți dimineață.

Mondialele de Natație se desfășoară la Budapesta, între 18 iunie și 3 iulie. România e reprezentată de patru sportivi: doi la înot (David Popovici și Robert Glință)
și doi la sărituri (Constantin Popovici și Angelica Muscalu).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)