Bernard Tomic a simțit, în timpul meciului, că este infectat cu COVID-19 și a avut dreptate

Bernard Tomic a simțit, în timpul meciului, că este infectat cu COVID-19 și a avut dreptate
Bernard Tomic

Afirmațiile lui Bernard Tomic că s-a luptat cu COVID-19 în timpul ieșirii din primul tur de la Australian Open au fost justificate după ce tânărul de 29 de ani a fost testat pozitiv joi.

Dezvăluirea ar putea obliga organizatorii turneului să testeze toți jucătorii și personalul de sprijin care au intrat în contact cu Tomic în timpul petrecut la Melbourne Park, inclusiv adversarul său, rusul Roman Safiullin, arată The Age.

Acesta a fost impiedicat fizic

Tomic se izolează după ce a primit un rezultat pozitiv la test la 48 de ore după ce a ajuns în instanță împotriva lui Safiullin.

„Încă mă simt destul de rău”, a spus Tomic pentru Herald și The Age după ce a primit rezultatul pozitiv. „Mă simt mai rău din punct de vedere mental decât fizic pentru că am fost cu adevărat motivat să revin și să arăt publicului australian că pot fi jucătorul de tenis la care se așteaptă să fiu. Sunt dezamăgit că acest virus m-a împiedicat să fac asta.

Știu că poate nu pare, dar acesta este începutul întoarcerii mele. Din cauza bolii, pur și simplu nu am putut să trag în toți cilindrii. Oricât am încercat, nu aveam energie să lupt. Voi face tot ce este necesar pentru a reveni în vârf. Apreciez foarte mult sprijinul tuturor.”

Tomic este al doilea jucător de tenis australian care a fost testat pozitiv după retragerea lui Nick Kyrgios de la turneul de la Sydney la începutul săptămânii.

Tomic a fost încă o dată criticat pentru că a luat ceea ce părea a fi drumul ușor, luptându-se să iasă din prima treaptă, campania sa de la Australian Open s-a încheiat cu o pierdere în seturi drepte în mai puțin de o oră la calificările de la Melbourne Park.

În urma cu rezultatului de 2-1 la schimbarea capetelor din al doilea set, Tomic i-a spus arbitrului, brazilianca Aline Da Rocha Nocinto, că a fost împiedicat fizic.