Blater declară război blaturilor. FIFA și Interpol se coalizează împotriva mafiei pariurilor

Blater declară război blaturilor. FIFA și Interpol se coalizează împotriva mafiei pariurilor
Foto: rte.ie

Luni, FiFA și Interpol au semnat un document care prefigurează o luptă comună împotriva mafiei Asiatice a pariurilor. Potrivit acordului, semnat pe 10 ani, Interpol va primi în jur de 3,5 milioane de euro de la FIFA în primi doi ani ai înțelegerii, urmând ca în ultimii ani să primească căte 1,3 milioane de euro ca finanțare a eforturilor de eradicare a mafiei pariurilor ilegale, despre care Președintele FIFA, Sepp Blater, a spus că a afectat grav credibilitatea FIFA, anunță rte.ie.

Blater a declarat despre fenomen: „Blaturile lovesc fundamentul sportului. Suntem dedicați să facem orice tot ce ne stă în puteri să combatem această amenințare. Trebuie să punem capăt acestor activități. Fanii nu vor mai merge la meciuri dacă stiu că sunt aranjate și dacă acest lucru se va întâmpla toate lucrurile pentru care a fost creată FIFA nu vor mai însemna nimic”, a spus Blater.

Comisarul Friedhelm Althans, din Germania, specializat în investigația meciurilor trucate, a făcut o scurtă prezentare a fenomenului așa cum se manifestă el în Europa. “Sunt aproximativ 300 de meciuri, disputate în 20 de țări, unde avem bănuieli că au existat manipulări ale rezultatelor. Meciurile despre care discutăm sunt în principal disputate în ligile inferioare dar se merge până la echipele naționale, Champions League și Europa League. Banii primiți de jucători ajung până la sume de 1,7 milioane de euro, dar nu stim cât de mulți bani au fost dați în afara cazurilor de care ne ocupăm”, a declarat acesta.

Un alt oficial al Interpol Ronald Noble a declarat: „În timpul Cupei Mondiale din 2010, am organizat o operațiune în Malaezia, China, Singapore și Tailanda, în timpul operațiuniii care a durat o lună, au fost făcute 5.000 de arestări și mai mult de 26 de milioane de dolari numerar au fost confiscate și case de pariuri ilegale care organizau pariuri în valoare de peste 2 miliarde de dolari au fost închise”.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic