Box: Maria Claudia Nechita, eliminată de la Jocurile Olimpice. Înfrângere dramatică în meciul care i-ar fi putut aduce medalia de bronz

Box: Maria Claudia Nechita, eliminată de la Jocurile Olimpice. Înfrângere dramatică în meciul care i-ar fi putut aduce medalia de bronz
Claudia Maria Nechita

Claudia Nechita a pierdut în sferturile competiției de box feminin, la categoria 57 kg. Japoneza Sena Irie a învins-o pe româncă la puncte, într-un meci în care nipona s-a impus cu un mic avantaj.

Nechita a pus multă presiune pe adversară, dar cea care a reușit să puncteze mai mult și mai clar a fost sportiva din țara gazdă.

La general, pugilista din Japonia a câștigat cu scorul de 9-6. Prima repriză a fost decisă la limită în favoarea asiaticei, repriza a doua a fost câștigată categoric de Irie, iar ultima, de Nechita.

Prima repriză: 3-2 pentru Irie;

A doua repriză: 5-0 pentru Irie;

Ultima repriză: 4-1 pentru Nechita.

Claudia Nechita, prestație încântătoare la Jocurile Olimpice 2021

Nechita rămâne prima pugilistă din România care a reușit o victorie la Jocurile Olimpice. Sportiva legitimată la Clubul Steaua a învins-o pe somaleza stabilită în Marea Britanie, Ramla Said Ahmed Ali, prin decizie unanimă.

De asemenea, ea este a doua pugilistă din România calificată la o ediție a JO, după Mihaela Cijevschi-Lăcătuș, prezentă la Londra 2012. Soția lui Adrian Lăcătuș a fost eliminată în primul tur, în urmă cu nouă ani.

Dacă trecea de Irie, Nechita avea bronzul asigurat, pentru că în turneele olimpice de box nu se desfășoară finala mică.