Campion al Italiei cu Inter, Antonio Conte părăsește gruparea milaneză. Clubul a confirmat despărțirea de antrenorul care i-a adus primul titlu după o pauză de peste un deceniu

Campion al Italiei cu Inter, Antonio Conte părăsește gruparea milaneză. Clubul a confirmat despărțirea de antrenorul care i-a adus primul titlu după o pauză de peste un deceniu
foto: Hepta.ro / DPA Images / Piero Cruciatti

Antrenorul Antonio Conte a plecat de la Internazzionale Milano, la doar câteva săptămâni după câștigarea campionatului italian de fotbal, primul titlu al nerrazurilor după o pauză de 11 ani și al 19-lea din palmares. Vestea a fost confirmată de clubul din Lombardia.

Inter Milano a confirmat despărțirea de antrenorul Antonio Conte

„FC Internazionale Milano poate confirma că s-a ajuns la o înțelegere cu Antonio Conte pentru încheierea contractului său prin acord reciproc”, spun reprezentanții clubului italian, potrivit Euronews.

„Clubul dorește să îi mulțumească lui Antonio pentru munca extraordinară pe care a făcut-o, culminând cu al 19-lea titlu al Interului în prima ligă”, se mai arată în comunicatul grupării milaneze.

„Antonio Conte va rămâne pentru totdeauna parte din istoria clubului nostru”, mai spune Inter.

Antonio Conte a ajuns la Milano în 2019. Anterior, el antrenase Chelsea și naționala Italiei. Până la reușita din acest sezon, Inter nu mai câștigase titlul de campioană din 2010.

Se pare că antrenorul ar fi fost nemulțumit de decizia clubului de a vinde jucători în următorul mercato, decizie pentru care oficialii au invocat diverse constrângeri financiare.

Finanțele Interului au fost afectate puternic de pandemia de COVID-19, dar și de eliminarea prematură din cupele europene, iar recent clubul a fost forțat să ia un împrumut de la fondul american de investiții Oaktree Capital.

Conducerea clubului intenționa să reducă masa salarială cu 20% și să obțină un profit de circa 100 de milioane de euro pe piața transferurilor, scenariu în care ar urma să plece, cel mai probabil, cel puțin un jucător de top din actualul lot.

Urmăriți B1TV.ro și pe