„Granit și acuarelă”. Ce a spus Cristian Tudor Popescu despre campionii de la Madrid, Carlos Alcaraz și Ons Jabeur

„Granit și acuarelă”. Ce a spus Cristian Tudor Popescu despre campionii de la Madrid, Carlos Alcaraz și Ons Jabeur
Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Cristian Tudor Popescu a făcut un scurt comentariu despre tenismenii care au câștigat turneele ATP și WTA de la Madrid, spaniolul Carlos Alcaraz și tunisianca Ons Jabeur.

Carlos Alcaraz este noua senzație din tenisul masculin. Deși abia a împlinit 19 ani pe 25 aprilie, spaniolul a câștigat deja patru turnee în 2022, inclusiv ultimele două la care a participat, Mutua Madrid Open și turneul ATP de la Barcelona. Mai mult, în drumul către titlul din capitala Spaniei, Carlitos a eliminat tenismeni ca Novak Djokovic, liderul mondial la zi, și Rafa Nadal, sportivul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din toate timpurile.

Ons Jabeur este poate cea mai spectaculoasă tenismenă din circuitul feminin la ora actuală. Tunisianca în vârstă de 27 de ani, care a eliminat-o și pe Simona Halep pe traseul către marea finală, a câștigat proba feminină a Mutua Madrid Open, o premieră pentru sportivele din lumea arabă. A fost primul trofeu WTA pe care îl cucerește pe zgură, respectiv al doilea din carieră.

Cristian Tudor Popescu, comentariu despre campionii de la Madrid, Carlos Alcaraz și Ons Jabeur

„Granit și acuarelă

Au triumfat la Madrid o tunisiancă și un spaniol care știu să împletească forța cu finețea. Ons Jabeur și Carlos Alcaraz pot să lovească tare și lung, să servească ași, să se deplaseze fulgerător pe teren. Dar, în momente importante, sunt în stare să rupă schimbul de durități cu un stop-cadru, dropshot, lovitura (de fapt mângâierea) scurtă care face mingea să moară la câțiva pași de fileu. O execută des și foarte bine, procentajele de puncte câștigate cu scurta fiind cele mai mari din tenisul de top.

Mâinile lui Carlos și Ons sculptează în granit și pictează în acuarela de care tenisul standardizat de astăzi avea atâta nevoie…”, a scris gazetarul, duminică seară, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe