Ce îl așteaptă pe Novak Djokovic după ce viza i-a fost anulată în Australia. În câte zile ar urma să fie deportat

Ce îl așteaptă pe Novak Djokovic după ce viza i-a fost anulată în Australia. În câte zile ar urma să fie deportat
Novak Djokovic s-a impus de 9 ori la Australian Open și are 20 de titluri de Grand Slam în palmares. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Aur

Viza lui Djokovici a fost anulată de ministrul australian al Imigrației. Astfel, sportivul sârb ar urma să fie expulzat din țară, iar decizia se pare că este greu de atacat în instanță, până la startul Australian Open, competiție ce urmează să înceapă de luni, 17 ianuarie.

Viza lui Novak Djokovic, anulată

Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Decizia a venit după ordinele oferite de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă pe motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii, am avut în considerare informații care mi-au fost furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic.

Guvenul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19”, a anunțat ministrul prin intermediul unui comunicat.

Ce îl așteaptă pe Novak Djokovic după ce i-a fost anulată viza

Avocații tenismenului se pregătesc să atace, pentru a doua oară, în instanță, anularea vizei. În cazul în care nu primește un verdict favorabil în instanță, pe Djokovic îl așteaptă deportarea.

Apelul avocaților lui Nole trebuie să fie judecat până duminică, având în vedere că Australian Open începe luni, 17 ianuarie 2022. Sportivul riscă să rateze participarea, în cazul în care instanța nu ia o decizie favorabilă pentru el.

Asul din mâneca lui Nole! Ce ar putea face Djokovic ca să nu rateze participarea la Australian Open

Potrivit Eurosport, presa din Serbia vorbește deja despre o metodă prin care Djokovic ar putea participa totuși la Australian Open, iar avocații acestuia ar fi demarat deja procedurile. Practic, este vorba despre un alt tip de viză, pe care avocații sportivului l-ar putea cere, în vederea participării la turneu.

„Există o variantă ca cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia. Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul „Public Interest 4013”. Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată.

Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovic, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic”, scrie presa din țara vecină, potrivit Blic.rs.