Ce scrie presa internațională după ce România a bătut Austria cu 3-2, în Nations League

Ce scrie presa internațională după ce România a bătut Austria cu 3-2, în Nations League
foto: Hepta.ro / DPA Images / Johann Groder

România conduce grupa de Nations League din care mai fac parte Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, în urma victoriei neverosimile – cel puțin dacă ne am fi orientat după jocul prestat de „tricolori” și rezultatele ultimilor ani– de la Klagenfurt, de luni seară. Succesul„tricolorilor” nu a trecut neobservat de presa internațională.

Ce scrie presa internațională după ce România a bătut Austria cu 3-2, în Nations League

„Lobul îndrăzneț al lui Alexandru Maxim a asigurat victoria cu 3-2 a României vs. Austria. Alexandru Maxim a reușit o finalizare sublimă pentru a securiza victoria României”, au scris jurnaliștii de la ESPN.

Într-un articol în care s-a concentrat ceva mai mult pe celălalt duel al grupei, în care Norvegia a zdrobit Irlanda de Nord, 5-1, jurnaliștii de la Reuters au notat că „românii conduc Grupa 1 din Liga B, cu patru puncte, cu Norvegia a treia după ce a pierdut primul meci 2-1 în fața Austriei, care se află cu un loc mai sus, dar care, de asemenea, are trei puncte”.

Nici DE24 nu a ratat momentul și a scris că „apărarea Austriei a făcut misiunea ușoară inamicului. După doar două minute și jumătate de la start, românilor li s-a dat prea mult spațiu. Stefan Lainer și Stefan Posch s-au angajat în distanțare socială la momentul nepotrivit, Denis Alibec a acceptat cu grație și i-a pus pe oaspeți în avantaj. Egalarea a venit rapid și ușor, ca într-un meci de antrenament: Căpitanul Julian Baumgartlinger a trimis o pasă lungă către Lainer, a cărui lovitură de cap a fost reluată puternic prin voleu de Christoph Baumgartner în plasa porții. Înainte de asta, mingea trimisă cu capul de Michael Gregoritsch a căzut pe bara transversală. Echipa lui Fonda s-a descurcat foarte bine din nou și i-a suspus la presiune pe adversari. Xaver Schlager s-a găsit neașteptat singur în fața portarului Ciprian Tătărușanu”.

„Dar după pauză, austriecii au fost prinși cu garda jos din nou. După o centrare din lovitură liberă, fără marcaj, Dragoș Grigore a fost capabil să șuteze liber pentru a face 2-1. Echipei OFB (n.r. – Austria) i-a lipsit prospețimea mentală pentru a da un răspuns rapid din nou. Chiar și pe bancă, concentrarea a scăzut: Când Baumgartlinger trebuia să fie înlocuit, lui Baumgartner i s-a cerut să iasă din greșeală. Următoarea cădere pentru austrieci a fost și mai serioasă: Stefan Posch l-a deschis pe Alexandru Maxim, care se afla în alergare. El l-a învins pe Alexander Schlager cu un lob, la 3-1. (…) Acest gol a slăbit din nou puterea echipei gazdă. Baumgartner, care n-a fost înlocuit, i-a centrat rezervei Karim Onisiwo, care a înscris primul său gol internațional cu capul. Dar mai mult nu a fost posibil”, se mai arată în articolul DE24.

Învinșii de luni seară s-au simțit nedreptățiți de rezultat. Austriecii s-au plâns chiar și de arbitraj

Jurnaliștii străini n-au uitat nici despre faptul că jucătorii Austriei s-au simțit nedreptățiți de rezultatul final și au reclamat chiar și arbitrajul. Învinșii considerăcă au fost mai buni și că o remiză ar fi fost mai cinstită. „Nici nu știu cum am primit cele trei goluri”, a declarat Hinteregger, al doilea căpitan al echipei antrenate Franco Fonda.

Baumgartlinger și Hinteregger, primii doi căpitani ai naționalei austriece,au reclamat rezultatul la sfârșitul partidei, în interviurile pentru cotidianul local Der Standard. „România nu merita să câștige, dar noi ar fi trebuit să jucăm mai bine. Nu am profitat de ocaziile noastre, în timp ce adversarii au fost foarte eficienți”, a declarat Baumgartlinger, care n-a uitat nici de „centralul” suedez: „Lovitura liberă dinaintea golului de 1-2 a fost nejustificată”, potrivitGazeta Sporturilor.