Cea mai bună gimnastă a României în 2021, Mara Ceplinschi, a avut un 2022 de coșmar! A stat 8 luni după două operații: „Am plâns de foarte multe ori”

Cea mai bună gimnastă a României în 2021, Mara Ceplinschi, a avut un 2022 de coșmar! A stat 8 luni după două operații: „Am plâns de foarte multe ori”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Drama uneia dintre cele mai bune gimnaste din România! Din cauza unei accidentări la piciorul drept, Mara Ceplinschi a ratat aproape tot anul 2022.

„Am făcut un flick salt pe bârnă și mi-am dat degetele peste cap și de acolo a pornit totul. M-am operat, am avut o perioadă de recuperare, apoi am încercat să încep antrenamentele. Doar că durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație”, a spus Mara Ceplinschi, componentă a lotului național de senioare de gimnastică artistică al României.

Însă acum, după două operații și luni de recuperare, sportiva a revenit în sală cu gânduri mari. Aceasta își dorește să se califice cu echipa la JO de la Paris, notează ziare.com.

Mara Ceplinschi a stat 8 luni după două operații

„M-am lovit pe 17 mai și am mai concurat până în august. Am încercat să merg și la europene, doar că nu am putut. Durerea a fost prea mare și am mers la operație”, a povestit Mara Ceplinschi.

În prezent gimnasta a revenit la antrenament și vrea să uite cât mai prin ce a trecut.

„Acum sunt foarte fericită, îmi doresc ca durerea să nu mai apară, până în momentul de față nu am mai avut dureri ceea ce mă bucură foarte mult”, a transmis tânăra.

2023, un an extrem de important pentru Mara și colegele ei de la lot

2023 este anul în care Mara Ceplinschi își dorește să se califice cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris: „Calificarea la JO ar fi pentru noi o mulțumire deplină având în vedere cât am lucrat, cât ne-am chinuit în sală”.

Gimnasta recunoaște că a suferit extrem de mult în toată această perioadă, însă i-a avut pe cei dragi aproape.

„Mi-a fost foarte greu. Antrenorii m-au susținut în fiecare zi, m-au sunat, m-au întrebat cum sunt, familia mi-a fost aproape, iar fetele au fost tot timpul lângă mine”, a spus Mara Ceplinschi.

În 2021 a participat la primul campionat mondial din carieră

Mara Ceplinschi, care în anul 2021 a trecut la senioare și a reprezentat România pentru prima dată la un campionat mondial, mărturisește că a renunțat la tot de dragul gimnasticii.

„Am plâns de foarte multe ori, dar asta m-a făcut mult mai puternică! Nimic nu se compară cu momentul în care sunt pe podium, cu medalia de gât și mi se cântă imnul sau când trec pe lângă antrenorii mei după ce câștig și îi văd cu lacrimi în ochi. Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele pe care le am”, a declarat aceasta.

De 5 ani, sportiva este la lotul național de la Deva, unde se pregătește alături de alte 10 gimnaste împreună cu antrenorii Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum și coregrafa Mădălina Susan, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe