Cea mai bună handbalistă din lume, neplătită cu lunile. Cristina Neagu acuză conducerea CSM București: „Abia astăzi am primit primul salariu în acest sezon, pe luna iulie”

Cea mai bună handbalistă din lume, neplătită cu lunile. Cristina Neagu acuză conducerea CSM București: „Abia astăzi am primit primul salariu în acest sezon, pe luna iulie”

Cristina Neagu, superstarul handbalului românesc, a reacționat, după jocul cu Rostov, față de situația financiară a clubului CSM București, acuzând că nu și-a mai primit salariul de luni de zile.

Handbalista Cristina Neagu, neplătită cu lunile

Deși a marcat, joi, în meciul împotriva echipei ruse de 11 ori, echipa sportivei de 32 de ani a pierdut meciul, fapt ce a supărat-o și mai mult pe singura handbalistă din istoria acestui sport recompensată de patru ori cu titlul de „Cea mai bună jucătoare a anului”, care a cerut, printre altele, și mai mult support din partea colegelor de echipă.

Eu îmi fac treaba însă cred că fiecare componentă a echipei trebuie să-şi facă treaba. Cred că toate fetele care sunt convocate trebuie să înţeleagă că echipa naţională înseamnă altceva. Să-şi asume responsabilitatea, despre asta e vorba până la urmă. Va fi interesant să vedem la ce nivel se află echipa României. România trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată la acest Campionat European şi nu pe mine”, a declarat sportiva.

Cristina Neagu cere socoteală conducerii lui CSM București, pentur neplata salariului.

„E şi această problemă a restanţelor salariale. Abia astăzi am primit primul salariu în acest sezon, pe luna iulie. Lucrurile se adună, s-au adunat şi lunile acestea de restanţe.

Din moment ce în a doua parte a lunii noiembrie primeşti abia primul salariu din sezon, îţi dai seama că nu te simţi bine. Am încercat de fiecare dată să venim la antrenament, să ne antrenăm cât putem de bine, să fim profesioniste.

Sincer, cred că o echipă care are pretenţii să meargă în Final Four-ul Ligii Campionilor şi care îşi doreşte să se bată pentru trofeul Ligii Campionilor, trebuie să-şi respecte jucătoarele şi să le plătească la timp. E o problemă pe care nu putem să o ascundem în cadrul echipei, însă am încercat în fiecare zi, toate fetele au încercat, să vină la antrenament şi să dea ce au mai bun”, a concluzionat Cristina Neagu, într-un interviu acordat pentru DIGI Sport.

Campionatul European de handbal feminin era programat inițial în Norvegia și Danemarca, însă Federația Norvegiană de Handbal a anunțat că din cauza pandemiei COVID-19 nu mai poate fi co-organizator.

Programul României la Campionatul European:

3 decembrie, ora 19:00 România – Germania

5 decembrie, ora 17:00 Polonia – România

7 decembrie, ora 21:30 România – Norvegia

Cristina Neagu s-a vindecat de COVID-19

La o săptămână de când a fost diagnosticată oficial cu Covid-19, cea mai bună jucătoare de handbal din lume s-a întors pe teren.

„Toate jucătoarele noastre au ieșit negativ la test, inclusiv Cristina Neagu”, a declaratRemus Drăgănescu, președintele secției de handbal de la CSM, citat degsp.ro.

Cvadruplă câștigătoare a Balonului de Aur în handbal, Cristina Neagu ar fi trebuit să meargă la începutul lunii octombrie la Craiova, pentru pregătirea centralizată a echipei naționale. Cu toate acestea, interul stânga de la CSM București s-a înțeles cu selecționerul Bogdan Burcea pentru a o lăsa să stea în Capitală, ca să facă recuperarea la umărul drept, la care suferise recent o intervenție chirurgicală. Timp de două zile, ea nu a avut voie să își miște umărul, iar apoi trebuia să treacă la exerciții specifice de recuperare.

Conform unor surse din cadrul echipei bucureștene, Cristina Neagu a început să acuze stări de rău. După ce a avut febră, a efectuat testul pentru COVID-19. Cum rezultatul a venit pozitiv, jucătoarea a intrat în autoizolare și, în acest timp, nu a avut contact cu nicio altă colegă, potrivitGazeta Sporturilor.