CFR Cluj a suferit pentru calificarea în turul 2 preliminar al Champions League. Fără schimbarea de regulament, campioana României ar fi fost eliminată

CFR Cluj a suferit pentru calificarea în turul 2 preliminar al Champions League. Fără schimbarea de regulament, campioana României ar fi fost eliminată
Marius Șumudică / Foto: Hepta.ro, Abaca Press, AA/ABACA

CFR Cluj a obținut biletul pentru turul 2 preliminar al UEFA Champions League, trecând cu 4-3 la general de Borac Banja Luka. În returul disputat marți seară în Bosnia și Herțegovina, unde a pierdut cu 2-1, campioana României a avut nevoie de 120 de minute pentru a tranșa soarta calificării în favoarea sa, marcând golul decisiv în minutul 118.

La finalul celor 90 de minute, când Borac Banja Luka avea 2-0, CFR Cluj ar fi fost eliminată dacă și în acest sezon ar fi contat regula golului marcat în deplasare. Conform noilor prevederi, meciul a mers în prelungiri, unde elevii lui Marius Șumudică au reușit să înscrie golul care le-a asigurat calificarea.

CFR Cluj, în turul 2 preliminar al Champions League. Golul izbăvitor, marcat în minutul 118

Partida tur s-a desfășurat săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, când formația antrenată de Marius Șumudică reușea să se impună cu un autoritar 3-1 fără să îi dea prea multe șanse adversarei, astfel că accederea în turul următor părea o simplă formalitate înaintea returului din Bosnia.

CFR Cluj nu a arătat chiar rău pe terenul lui Borac Banja Luka, unde a părut să controleze jocul, însă a început să tremure în minutul 60, când Vranjes a deschis scorul pentru gazde.

La doar patru minute distanță, Moraitis avea să înscrie din nou pentru formația bosniacă și a dus scorul la 2-0, iar tabela a rămas neschimbată până la finalul celor 90 de minute și s-a intrat în prelungiri.

Când meciul părea să se îndrepte iminent spre loviturile de departajare, Alex Chipciu a reușit să înscrie cu un șut excepțional de la distanță. Astfel, deși a pierdut cu 2-1 în 120 de minute, CFR Cluj a reușit să se califice în turul 2 preliminar pentru că în Gruia se impusese cu 3-1.