Christian Eriksen, prima fotografie din spital. Mesajul transmis de danezul care a dat emoții unei lumi întregi la EURO 2020 (FOTO)

Christian Eriksen, prima fotografie din spital. Mesajul transmis de danezul care a dat emoții unei lumi întregi la EURO 2020 (FOTO)
Foto: hepta.ro/Abaca Press / AA/ABACA

Christian Eriksen a dat ținut cu sufletul la gură o lume întreagă sâmbătă, când a căzut inconștient pe teren în timpul partidei pe care naționala sa o disputa în compania Finlandei la Euro 2020. La trei zile de la incident, danezul a postat o fotografie pe Instagramși le-a mulțumit tuturor pentru susținere.

Mesajul transmis de Christian Eriksen din spital

„Salutări tuturor! Vă mulțumesc pentru urările și mesajele voastre calde și grozave din toate colțurile lumii. Înseamnă mult pentru mine și familia mea. Sunt bine – în aceste condiții. Încă trebuie să mai trec prin anumite investigații la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi susține pe băieții din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca. Toate cele bune”, a scris fotbalistul lui Internazzionale Milano, pe Instagram.

După efectuarea manevrelor de resuscitare pe teren, danezul și-a recăpătat cunoștința și a fost dus la un spital. În cele din urmă, partida a fost reluată, însă selecționata daneză a cedat în fața Finlandei, scor 1-0, și este pe locul al 3-lea, deasupra Rusiei, respectiv sub Finlanda și liderul Belgia.

„Dacă Christian Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi.Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa. Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi”,a declarat cardiologul francez Laurent Chevalier pentruL’Equipe.