Cine câștigă titlul de campioană în Liga 1 și cine va retrograda de pe prima scenă. Estimările unui computer

Cine câștigă titlul de campioană în Liga 1 și cine va retrograda de pe prima scenă. Estimările unui computer
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES

Nicio echipă din prima ligă a României nu are maximum de puncte după primele șase etape, iar favoritele au avut prestații ezitante în acest start de campionat, însă studiul întocmit de Football Observatory estimează că titlul de campioană va fi câștigat, pentru al șaselean consecutiv, de CFR Cluj, potrivit GSP.ro.

CFR Cluj, FCSB și Craiova, ocupantele podiumului în ediția trecută de campionat, au avut prestații neconvingătoare și sunt în afara locurilor de playoff după primele șase etape din noua stagiune. Pe de altă parte, ele sunt în continuare angrenate în Conference League și le mai desparte un singur meci de faza grupelor, așa că atenția lor se concentrează pe mai multe fronturi.

De altfel, cele trei formații nu au jucat duminică, meciurile lor fiind amânate de Liga Profesionistă de Fotbal pentru a le da răgaz înaintea returului din playoff-ul Conference.

Football Observatory a realizat o analiză pentru 23 de campionate din Europa, fiind stabilit un algoritm de calcul care ține cont de performanțele din ultimele două sezoane, de experiența fotbaliștilor și de sumele cheltuite pentru transferurile din această vară.

Cine câștigă titlul de campioană în Liga 1 și cine va retrograda

CFR Cluj va câștiga titlul de campioană pentru al șaselea an la rând, estimează analiștii, și va egala recordul deținut de Chinezul (perioada 1922-1927) și Steaua (1993-1998). FCSB nu va reuși să spargă „blestemul locului 2”. Playoff-ul ar urma să fie completat de Universitatea Craiova, Sepsi, Botoșani și Rapd.

Fotball Observatory estimează că Universitatea Cluj și CS Mioveni vor retrograda direct, în timp ce Chindia Târgoviște și FCU Craiova se vor clasa pe locurile de baraj.

Urmăriți B1TV.ro și pe